Probleme ale bărbieritului

0
647
Translate in

barbieritProbleme ale bărbieritului
Dacă nu ne-am bărbieri, am avea mai puţine probleme cu firele de păr concrescute. Din fericire, puţină muncă de pregătire înainte de folosirea lamei de ras poate fi de ajutor. La fel fi de folos să schimbaţi tipul de aparat de bărbierit pe care îl utilizaţi. Dar chiar şi cu aceste măsuri de precauţie veţi avea nevoie de câteva trucuri din când în când pentru a smulge un fir de păr din rădăcină. Dacă nu v-aţi bărbierit cum trebuie şi pielea vi s-a înroşit şi iritat, există câteva metode care nu implică creme de faţă scumpe sau loţiuni aftershave care calmează iritaţia.

O operaţiune păroasă
-Dacă un fir de păr s-a răsucit şi a crescut în piele, veţi încerca să îl înlăturaţi. Mai întâi puneţi o bucată de material textil înmuiată în apă caldă peste zonă. Lăsaţi-o acolo aproximativ cinci minute pentru a înmuia firul de păr. Folosind o pensetă trageţi de vârful firului de păr. Apoi folosiţi o forfecuţă pentru a-l scurta.

Totul ţine de aparatul de bărbierit
-Dacă firele concrescute sunt o problemă frecventă, schimbarea tipului de aparat de bărbierit ar putea rezolva problema. Dacă vă bărbieriţi cu un aparat cu lame, încercaţi să folosiţi de acum încolo un aparat electric, şi invers.
-Multe aparate au acum două sau chiar trei lame pentru un bărbierit foarte fin. Dar atunci când vine vorba de prevenirea apariţiei firelor de păr concrescute, nimic nu se compară cu un aparat de ras clasic, cu o singură lamă. Aparatele cu lamă dublă tind să tragă puţin de barba ţepoasă, îndepărtând-o de piele înainte de a o tăia. Acest lucru face ca firul de păr să se tragă puţin înapoi, putând ajun -ge să crească sub piele.
-Dacă un folicul de păr cu fir concrescut se infectează şi vă bărbieriţi cu un aparat cu lamă, schimbarea lamelor ar trebui să accelereze procesul de vindecare, evitând reexpunerea pielii la germenii care au provocat iniţial infecţia. Dacă vreţi să refolosiţi o lamă, sterilizaţi-o prin ştergere cu spirt medicinal.

Pregătiţi-vă pielea
înainte de următorul bărbierit, frecaţi uşor zona cu un burete loofah, mănuşă de exfoliere, burete sau o bucată de material
textil. Astfel se îndepărteaz celuele cutanate moarte, acestea putând bloca foliculii de păr-un proces denumit exfoliere – şi firul de păr de folicul.

Ce este în neregulă

Atunci când vă bărbieriţi, răzuiţi şi celule de la suprafaţa pielii. Bărbieritul prea rapid sau incorect măreşte riscul unei iritaţii cauzate de lama de ras, iar unii bărbaţi, cum ar fi afro-caraibienii şi cei cu păr facial creţ, sunt mai predispuşi la iritaţii ale pielii. Pentru femei, raderea părului din zona axilară şi de pe picioare poate cauza probleme similare – piele iritată. Firele de păr concrescute determină formarea de mici vezicule dureroase şi roşii. Acestea pot apărea atunci când un bărbierit prea fin afectează foliculul sau când vârful unui fir de păr ondulat se răsuceşte în folicul.

Ar trebui să-mi sun medicul?
Puţini medici vor acorda atenţie firelor de păr concrescute sau iritaţiei de după bărbierit. Dar dacă vă confruntaţi cu o iritaţie severă care nu se vindecă, ar putea fi o reacţie alergică la crema sau gelul de bărbierit, sau o infecţie bacteriană sau micotică. Medicul va identifica şi trata problema. Şi dacă petele roşii cauzate de firele de păr concrescute devin mai dureroase şi mai inflamate în loc să se vindece, s-ar putea să aveţi o infecţie şi va fi nevoie de antibiotice prescrise de medicul dumneavoastră de familie.

Aveţi grijă cum tăiaţi

-Atunci când vă bărbieriţi, faceţi acest lucru în direcţia de creştere a părului. Atunci când bărbaţii se bărbieresc pe gât, de exemplu, ei ar trebui să folosească o mişcare de sus în jos. Atunci când femeile îşi epilează picioarele, ar trebui să facă acelaşi lucru. Aşa că folosiţi o mişcare de sus în jos atunci când vă radeţi pe picioare. Astfel, deşi nu veţi obţine cel mai bun bărbierit, nici nu veţi tăia firul atât de scurt încât să poată creşte în piele.
-Dacă vă radeţi părul din zona axilară, nu trebuie să faceţi greşeala de a întinde pielea din regiunea în care aplicaţi lama. Asta face ca perii să iasă un pic în afară, iar atunci când daţi drumul la loc pielii după ce aţi tăiat capetele, ei ajung cu vârful sub suprafaţa tegumentului. Din acelaşi motiv, bărbaţii nu ar trebui să tragă de pielea facială când se bărbieresc.

Scăpaţi de noduli
-Peroxidul de benzoil, un ingredient prezent în multe creme pentru acnee şi soluţii pentru faţă, poate fi de ajutor pentru a minimaliza această problemă.
-Loţiunile care conţin acizi alfa-hidroxilici exfoliază pielea şi ajută la reducerea numărului de fire de păr care rămân prinse în piele. Folosiţi o astfel de loţiune dimineaţa şi seara pe pielea bărbierită. Una dintre aceste aplicări ar trebui să fie făcută imediat după ce v-aţi bărbierit. Fiţi atent însă – aceşti acizi pot fi iritanţi, în special dacă pielea este udă. Atunci când începeţi să folosiţi o loţiune cu acizi alfa-hidroxilici, aplicaţi-o în fiecare seară până când observaţi în ce măsură o toleraţi.
-Pentru a reduce inflamaţia, aplicaţi o cremă care conţine hidro -cortizon topic, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. (Atenţie! Cre -mele cu corticosteroizi nu trebuie folosite, dacă este posibil, pe faţă; dacă trebuie totuşi să faceţi acest lucru, cumpăraţi cel mai blând steroid topic într-o doză cât mai mică – hidrocortizon 1% – şi folosiţi-l doar o perioadă scurtă de timp.)
Modalităţi de a nu vă bărbieri
-Renunţaţi la ideea unui bărbierit foarte fin. Cu cât încercaţi sa va bărbieriţi astfel, cu atât creşte riscul de apariţie a firelor concrescute.
-Ca o alternativă la băr terit, unele femei folosesc o loţiune sau cremă depilatoare. Produse similare sunt acum disponibile şi pentru bărbaţi. Respectaţi cu stricteţe instrucţiunile din prospect. Folosiţi produsul de cel mult două ori pe săptămână pentru a minimaliza riscul iritaţiei pielii.

Calmaţi iritaţia
-Aloe vera este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru pielea arsă sau iritată. Dacă aveţi o plantă de aloe într-un ghiveci, ru-peţi vârful unei crenguţe, stoarceri nişte gel din el şi aplicaţi direct pe piele. Sau folosişi un produs care să conţină extract de aloe. Cu toate acestea, cel mai bun este gelul de aloe vera 100%.
-Avocado este bogat în vitamine şi uleiuri, având un efect calmant. Puteţi aplica pulpă de avocado zdrobită direct de piele.
-Castravetele este folosit de foarte mult timp ca leac pentru afec-ţiunile cutanate. Aplicaţi o felie direct pe zona iritată. Sau curăţaţi un castravete, puneţi-l într-un blender şi aplicaţi piureul rezultat pe zona respectivă. Puteţi adăuga şi o felie de avocado.
-Aplicaţi pe zona afectată cremă de gălbenele. Cremele care conţin extractul acestor flori au o lungă istorie în tratarea pielii infectate, inclusiv a iritaţiei provocate de bărbierit.

Analizaţi-vă aparatul de ras
-Pentru a minimaliza iritaţia, schimbaţi lama după trei sau patru folosiri. Dacă marginea lamei se deteriorează, trebuie să apăsaţi mai tare, provocând mai multă iritaţie. Aparatele de unică folosinţă nu ar trebui să fie folosite de mai mult de trei ori – iar dacă aveţi o barbă aspră şi neîngrijită, aruncaţi-le după un singur bărbierit.
-Alternaţi bărbieritul umed cu folosirea unui aparat electric de băr-bierit. Folosiţi o modalitate o lună, apoi treceţi la cealaltă. Dermatologii nu cunosc motivul, dar această schimbare de la un tip la altul scade şansele apariţiei iritaţiei.

Înmuiaţi firele şi umeziţi pielea
-Dacă vă bărbieriţi cu lama, asiguraţi-vă mai întâi că pielea şi părul sunt ude. Staţi într-o baie sau ţineţi o bucată de material textil pe faţă tlmP de aproximativ 10 minute înainte de bărbierit. Atunci când
-pielea este udă, perii stau drept, lucru care face bărbieritul mai uşor. (Dacă folosiţi un aparat electric de ras, părul facial şi pielea ar trebui să fie complet uscate.)
– Alegeţi crema de bărbierit care vi se potriveşte. Optaţi pentru una creată pentru piele uscată, ideal fiind să conţină aloe vera. Evitaţi produsele parfumate şi pe cele care conţin peroxid de benzoil sau mentol. Acestea pot să vă irite pielea. Şi nu trebuie să vă bărbieriţi cu săpun. Cremele şi gelurile de ras sunt mai consistente, mai emoliente şi oferă o protecţie mai bună.
-Evitaţi loţiunile de tip aftershave. Acestea conţin alcool, care poate să vă usuce pielea, fapt ce va agrava şi mai mult situaţia. O alternativă poate fi hamamelisul, care conţine puţin alcool şi vă lasă pielea mai moale şi neiritată. Puteţi de asemenea să o folosiţi ca agent curăţare dacă aveţi nevoie.

Atunci când tubul este gol
Aţi rămâne surprins de ceea ce puteţi – foarte uşor – folosi ca substituenţi pentru crema de ras atunci când descoperiţi că aţi rămas fără. lată câţiva care şi-au dovedit eficacitatea. Având la bază uleiuri, oferă protecţia şi hidratarea de care aveţi nevoie. Cu toate acestea, veţi apela probabil la ei numai dacă sunteţi disperaţi..
– Crema de brânză
-Gel de păr
-Pastă de dinţi
-Frişcă
-Unt de arahide (moale, nu crocant)
-Unt
-Cremă hidratantă
-Maioneză
-Spray cu ulei de gătit.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here