Problema accesului la Internet în zonele rurale ar putea fi rezolvată cu ajutorul oilor

0
269

acces la internetZonele rurale din Marea Britanie cu acces limitat la Internet ar putea beneficia în viitor de un ajutor nesperat: turmele de oi. Animalelor le vor fi montate la gât dispozitive digitale care vor putea acţiona ca nişte relee pentru conexiunea wireless al Internet (hotspot-uri WiFi), informează Daily Mail.

Potrivit Rador, ideea a fost lansată de un profesor de la Universitatea Lancaster, Gordon Blair, care a obţinut finanţare guvernamentală pentru a începe implementarea acestui proiect în zone rurale din Ţara Galilor.

Prin montarea zgărzilor digitale, Blair doreşte să ajute fermierii să monitorizeze mişcarea turmelor, dar să crească şi viteza Internetului în aceste zone. Tehnologii similare au mai fost testate deja în Marea Britanie, la un festival din Glastonbury, unde mai multe văcuţe din fibră de sticlă răspândite pe o pajişte au fost dotate cu emiţătoare 4G care să-i ajute pe participanţii la eveniment să se conecteze mai uşor la Internet.

La Turul Franţei, compania Sony a montat camere video pe mai multe oiţe pentru a înregistra în mod inedit cursa şi pentru a promova brandul ActionCam, rivalul celebrei camere compacte GoPro.

În afară de soluţia WiFi, profesorul Blair a mai propus montarea de senzori similari pe malul râurilor pentru a emite alerte rapide în caz de inundaţii.
În Statele Unite este studiată o altă soluţie pentru zonele rurale.

O echipă de cercetători de la Universitatea Rice experimentează folosirea spectrului de înaltă frecvenţă al televizoarelor pentru a crea o “conductă wireless” pentru Internet de care sătenii să poată profita, cu condiţia să aibă o antenă compatibilă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.