Privirea mustrătoare

Privirea mustrătoare a Mântuitorului

0
148
Privirea mustrătoare
Privirea mustrătoare

Privirea mustrătoare a Mântuitorului

Privirea mustrătoare a Mântuitorului –Și întorcându-Se Domnul, a privit spre Petru. (Luca 22, 61). Ce putea să fie în acea privire a Mântuitorului? Ce trebuia să simtă Petru întâlnindu-i privirea mustrătoare blândă și iubitoare? Nu-i de mirare că dintr-odată în sufletul său s-a trezit căința, că în clipa aceea a înțeles cum L-a întristat pe Învățătorul și Domnul său. Iar din ochi au început să-i picure lacrimi fierbinți. Cum a putut el, care se bizuise atât de mult pe tăria sa, care nu demult spune sus și tare că-L va urma pe Hristos pretutindeni? Cum a putut să uite într-o clipă totul și, lăsându-se pradă unei frici josnice, să se lepede de Cel pentru Care fusese gata să își dea viața?

De aceea, înțelegem tot adâncul căinței ce l-a cuprins pe Petru

Atunci când privirea mustrătoare a Domnului l-a trezit din această frică, pe Petru. Fie ca  privirea mustrătoare îndreptățită, să ne oprească și pe noi atunci când suntem gata să ne uităm făgăduințele. Bunele intenții, când orice pricină, chiar și una neînsemnată, ne dă imbold să ne abatem de la adevăr.

Așadar, să ne dovedim dragoste față de Mântuitorul nostru slujindu-I cu devotament Celui căruia ne-am hotărât să-I rămânem credincioși pentru totdeauna. Să nu ne bizuim pe tăria noastră, care este atât de șubredă. Ci să ne punem nădejdea în Dumnezeu, să ne ținem de El, să ne bizuim pe cuvântul Lui, pe izvorul viu și nesecat al acestui cuvânt.

 Să ne sprijinim doar pe Mântuitorul nostru și să îi rămânem credincioși până la moarte, așa cum a făcut Petru

Și aducându-ne aminte de lepădarea lui Petru, să căutăm mereu  privirea  mustrătoare dumnezeiască a Mântuitorului nostru. La El să căutăm în primul rând ajutor de fiecare dată când simțim că se apropie primejdia. Sprijinindu-ne doar pe El, să îi rămânem credincioși până la moarte. Iar atunci când ne va întreba: Mă iubești?, să-I răspundem fără să stăm pe gânduri: Doamne, Tu pe tote le știi. Tu știi că Te iubesc (Ioan 21, 17).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.