Prinţul George, în premieră pe un timbru poştal lansat la 90 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

0
561
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Prinţul George

Prinţul George, în vârstă de doi ani, apare în premieră pe un timbru poştal. El este alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Alături de el se mai afla tatăl său, Prinţul William şi bunicul sau, Prinţul Charles.

Ediţia filatelică a fost lansată, în 21 aprilie, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Reginei Elisabeta.

Potrivit The Telegraph, imaginea după care s-a realizat timbrului poştal a fost ținută în mare secret. Sedința, totusi, a avut loc în vara lui 2015. De altfel, fotograful Ranald Mackechnie a mărturisit că nu a avut voie să-i spună nici măcar soţiei sale despre acest demers al familiei regale. Pentru a fi la înalțime micul George a fost urcat pe niște blocuri de spumă.

“Era fascinat de luminile şi de echipamentul meu şi a fost chiar fericit că trebuie să stea cocoţat. Am făcut în jur de 80 – 100 de cadre… Dar când am văzut această fotografie am ştiut că este ceea ce trebuie”, a povestit presei Ranald Mackechnie.

poya2Poşta Regală Britanică, Royal Mail, a lansat şase timbre aniversare care o înfăţişează pe regină în ipostaze din viaţa publică şi privată de-a lungul celor 90 de ani.

Deși regina Elisabeta a II-a îşi va serba ziua de naştere într-un cadru privat, ceremonii oficiale vor fi organizate, prin tradiţie, în cea de-a doua sâmbătă a lunii iunie, în 2016 aceasta este ziua de 11 iunie.

poya3

O altă festivitate de amploare va fi organizată în perioada 12 -15 mai, în incinta Castelului Windsor.

În acest cadru va avea loc o ecranizare, de 90 de minute. Se va transpune întreaga viaţă a Reginei, începând cu momentul naşterii, trecerea prin cel de-al doilea Război Mondial, nunta regală, încoronarea şi domnia care a durat mai bine de 60 de ani.

6535

Evenimentul va fi coordonat de echipa care a organizat, cu succes, jubileul de diamant, în 2012, în Windsor. Atunci s-au marcat cei 60 de domnie a Majestăţii Sale.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here