Prinţul George, moştenitor al Coroanei Britanice, a fost botezat într-o ceremonie restrânsă| GALERIE FOTO

0
227
botez2_01_d44f2bacacPrinţul George a fost botezat miercuri, la ora 14.00 GMT (17.00 ora României, n.r.), cu apă din râul Iordan, la Capela Regală de la Palatul Saint James din Londra, în cadrul unei ceremonii intime, în opoziţie cu fastul regal tradiţional. La eveniment au participat doar 22 de invitaţi, printre care s-au aflat şi cei şapte naşi şi naşe ai bebeluşului, informează AFP.

La cea de-a doua apariţie publică, Prinţul George a purtat o rochiţă de botez din satin şi dantelă crem, o replică a aceleia purtate în 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Prinţul George, în vârstă de trei luni, al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, a sosit la ceremonie în braţele tatălui său, care îl legăna, alături de Kate, care a purtat un taior de culoare bej, o creaţie a casei Alexander McQueen.

botez9_b74efc3f14Desprinderea de tradiţie

Bebeluşul regal are şapte naşi de botez. Aceştia sunt în principal foşti colegi de şcoală şi prieteni vechi ai cuplului princiar britanic.

Ca un semn al desprinderii de tradiţie, Zara Tindall, verişoara prinţului William, este singura naşă de botez a bebeluşului care provine din familia regală britanică.

Naşii prinţului George sunt Oliver Baker – pe care cuplul princiar l-a cunoscut la Universitatea St. Andrews, Emilia Jardine-Paterson – o bună prietenă a ducesei Catherine, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem, dar şi Zara Tindall, verişoara prinţului William.

Şapte naşi de botez

Cei şapte naşi de botez, ale căror nume au fost anunţate miercuri dimineaţă, demonstrează faptul că ducele şi ducesa de Cambridge au preferat să nu respecte tradiţia potrivit căreia naşii bebeluşilor princiari trebuie să provină din rândul familiei regale britanice sau din familiile regale străine, alegând în schimb prieteni apropiaţi cu rolul de a-l ghida în viaţă pe primul lor copil.

botez12_8317a40b14„Este pregătit”, a declarat prinţul William cu puţin timp înainte de botezul fiului său, celebrat, aşa cum cere tradiţia, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, care a botezat bebeluşul făcându-i un semn în formă de cruce pe frunte şi vărsând peste capul acestuia, de trei ori, apă din râul Iordan.

Recepţie la Clarence House

Câteva camere de filmat au fost autorizate pentru a surprinde sosirea şi plecarea cuplului princiar şi a invitaţilor lor, însă botezul s-a desfăşurat departe de privirile curioşilor.

Ceremonia religioasă este urmată de o recepţie la Clarence House, reşedinţa londoneză a prinţului Charles, în timpul căreia invitaţii vor putea să guste o parte din tortul de nuntă de la căsătoria lui William şi Kate, celebrată în aprilie 2011.

Tradiţia din Marea Britanie cere ca tinerii căsătoriţi să păstreze la congelator o parte din tortul lor de nuntă pentru botezul primului lor copil.

botez17_82a2e18b6e„Bebeluşul regal”

Pe lângă cei aproximativ 50 de jurnalişti prezenţi la faţa locului, numeroşi susţinători ai monarhiei s-au grupat la rândul lor în faţa Palatului Saint James, în speranţa că vor putea să îl vadă pe „bebeluşul regal”.

Fostul şef de cabinet al prinţesei Diana, Patrick Jephson, a subliniat importanţa acestui botez, care „întăreşte percepţia publicului potrivit căreia familia regală britanică va continua să existe încă o perioadă îndelungată de acum înainte”.

Vor să se desprindă de trecut

„William şi Kate vor să se desprindă de anumite aspecte din trecut şi, în ansamblu, găsesc că este un lucru binevenit”, spune Patrick Jephson, potrivit căruia cuplul princiar William-Kate „a întinerit marca regală”, considerând însă că ei trebuie să fie atenţi ca familia regală să nu devină totuşi „prea normală”.

Jason Bell, un fotograf al vedetelor din showbiz, a fost ales de familia regală britanică pentru a realiza fotografiile oficiale de la botezul prinţului George, a anunţat casa regală britanică.

Regina Elizabeth a II-a şi cei trei succesori

Potrivit BBC, fotografiile care o vor prezenta pe regina Elizabeth a II-a alături de prinţul Charles, prinţul William şi prinţul George, vor fi date publicităţii joi dimineaţă.

Între timp, prinţul George a primit deja un cadou de botez: familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a dăruit bebeluşului un câmp cu flori sălbatice din judeţ, relatează Mediafax.

botez7_951116285a

botez16_d80839b7a6botez14_20bb09b3fcbotez15_12d8598b11botez8_24a740da2dbotez6_a385d639b4botez3_6333c6440bbotez5_1d5186be9ePrinţul George

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.