Principatul Sealand

0
95
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Principatul Sealand.
Sealand a luat fiinţă In 1967, când Roy Bates a preluat comanda unui fost fort militar maritim de pe coasta estică a Angliei, cu intenţia de a difuza emisiunile unui post do radio pirat. Michael, fiul său în vârstă de 14 ani, a tras focuri de avertisment împotriva trupelor Marinei Regale Britanice când acestea s-au apropiat de fort. Cei doi Bates au fost aduşi în faţa judecătorului sub acuzaţia folosirii armelor de foc, însă judecătorul a închis cazul din pricină că fortul se afla în afara jurisdicţiei britanice. Tatăl şi fiul s-au întors în Sealand, unde Roy s-a autoproclamat prinţ al micronaţiunii plutitoare.

În 1978, pe când Bates senior şi soţia erau în Anglia, Alexander Achenbach, prim-ministru autoproclamat al Sealand, a adunat un grup de oameni pentru a lua cu asalt fortul pe mare şi prin aer, într-o tentativă de lovitură de stat. L-a luat ostatic pe prinţul Michael Bates până când s-a întors Roy — cu oameni înarmaţi, într-un elicopter pilotat de un fost cascador din seria filmelor cu James Bond — şi l-a capturat pe Achenbach dimpreună cu echipa acestuia. Roy l-a acuzat pe Achenbach de trădare şi l-a ţinut prizonier câteva săptămâni, până ce Germania a trimis un diplomat să negocieze eliberarea sa. De atunci, Achenbach a pus bazele unui guvern rebel în exil: o micro-micronaţiune.

Sursa: Atlas Obscura – Ghidul exploratorului minunilor ascunse ale lumii, scris de Joshua Foer, Dylan Thuras şi Ella Morton

V-ar mai putea interesa și aceste articole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here