Primăvara, anotimpul renașterii

Primăvara renașterii și florile ei

1
48022

primavaraPrimăvara renașterii și florile ei

Primăvara renașterii -A sosit un anotimp îndrăgit de toată lumea, iar acesta este primăvara. Acum toate poveştile încep să se transforme şi să capete o altă aură. Totul se transformă zilnic. Natura ne şopteşte că există viaţă peste tot şi că  în fiecare început de primăvară  există fericire. Câte flori apar! Câtă lumină şi câtă culoare! Primăvara aşterne peste tot un covor multicolor

Iar în văzduh păsările câmpului compun triluri de renaştere. Un parfum uşor de flori se răspândeşte la adierea vântului. Muguraşii dezmierdaţi de soare încep să se umfle de bucurie. Brazii care tocmai şi-au lepădat mantia de nea privesc bucuroşi spre soare. Albinele cele muncitoare şi fluturii cei vioi ne asigură că vremea frumoasă şi zilele însorite se apropie. Gândăceii şi cărăbuşii dorm la soare dezmorţindu-şi picioruţele şi aripioarele. O buburuză se îndreaptă greoi pe un fir de iarbă. Este greu şi pentru ea să-şi revină din somnul cel profund de astă iarnă.

Furnicile au ieşit din ascunzişurile lor

Și încercă să-şi croiască drum şi să construiască cele mai rezistente muşuroaie. Firișoarele mici de iarbă îşi ridică braţele către soare şi către cerul cel albastru dorind să le îmbrăţişeze cu mare drag. Copacii se deşteaptă din somnul de peste iarnă şi se îmbracă îndată cu un veşmânt înmugurit apoi înflorit. Ciocârlia se înaltă spre văzduh şi cântă mai veselă că niciodată. Din tufişurile proaspăt înverzite se aude inconfundabilul cântec al privighetorii. Câte cântece inundă natura! Primăvara renașterii este în sufletul tuturor! Cântă cucul, cântă sturzul, cântă mierla! Primăvara lucrează zi de zi şi ceas de ceas la alungarea deplină a bătrânului anotimp al zăpezilor. Păpădiile încep să zâmbească vesele pe câmpuri şi prin păduri. Primăvara renașterii, acest anotimp care ne încălzește sufletele, este peste tot!

Razele soarelui se strecoară vesele printre crengile de cireş înflorite

Coborând spre pământ pentru a-l încălzi. Miroase a iarbă verde şi a pământ arat. Din zori şi până în seară tractoarele cutreieră ogoarele în lung şi în lat lăsând în urma lor un petic negru de pământ proaspăt arăt. Munca este în toi. Primăvara renșterii sufletului este în toi. Oamenii muncesc şi se bucură de renaşterea naturii. Fiecare munceşte în gospodăria sa. Unii plantează pomi, unii sapă vii, unii însămânţează grădinile, dar adevăratele lor roade se vor vedea toamna. O cloşcă îşi plimbă puişorii galbeni şi pufoşi arătându-le şi strigându-i pe fiecare pe nume, în legea ei ca să ciugulească gâze ori mălai. Curţile sunt ornate cu tot felul de flori plantate cu grijă de gospodinele cele harnice.

Câte flori atâtea culori şi atâtea parfumuri

Rândunelele zboară prin împrejurimi după paie pe care le poartă-n zbor până sub streşinile caselor, ori prin copaci pentru a-şi face cuibul cât mai rezistent. În curând în ele vor locuii puişorii.

Petale de flori de cireş se desprind uşor de la locul lor şi aleargă una după alta spre pământ formând un covoraş alb. Care ne aminteşte de iarna care cu greu a plecat și de primăvara renașterii.  Fiecare floare are povestea ei, de când apare şi până dispare. În locul florilor se vor forma cireşele mult dorite de toată lumea dar mai ales de copii. Primăvara este o armonie de sunete şi de culori alese cu grijă de Creatorul lumii pentru  mângâierea văzului şi al auzului. Este un anotimp în care toată natura renaşte dar renaşte şi omul. În acest anotimp bucuria creşte, se multiplică, iar omul este mai vesel şi mai creativ.

Dacă primăvara ar fi o regină cum ar arăta ea?

Cu ce haine ar fi îmbrăcată şi ce culori ar purta? Câte parfumuri ar purta cu ea ? Cu siguranţă ar fi cea mai cochetă dintre toate fiicele anului.

Există o primăvară pentru natură şi una pentru suflet. Acum trebuie să zâmbim… să ne iubim. Acum să lăsăm ca mintea să alerge şi sufletul să viseze. Cerul s-a făcut albastru, iar în suflet se aştern gânduri de veselie. O rază caldă de lumină străpunge fereastra sufletului. Lumina face minuni în împărăţia sufletelor noastre odată cu venirea primăverii. O zi senină şi cu mult soare este afară şi în suflet. Verdele puternic din împărăţia câmpului ne linişteşte ființa care renaşte.

Orice mişcare are o melodie

Orice peisaj are o cheie care se deschide cu un sentiment. Fiecare  cuvânt vine din cel mai adânc colţ al sufletului. Culorile care ne învăluie devin sentimente, iar albul pictează în noi fericirea. Atâta timp cât pe peretele din suflet există şi puţin alb orice culoare ţi se pare mai frumoasă şi mai caldă. Când priveşti mai profund o lalea gândurile bune coboară lângă ea. Primăvara este un anotimp plin de magie şi de culori. Este renaşterea naturii dar şi a sufletului.

Apopei Roxana

Jurnal Spiritual

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.