Prima drona din lume care poate zbura cu un om la bord | VIDEO

0
611

O companie din China a prezentat, la debutul CES 2016, prima dronă din lume care poate transporta oameni.

Drona, denumită Ehang 184, este fabricată de compania Guangzhou-based Ehang Inc şi a fost lansată oficial la Târgul din Tehnologie din Las Vegas, informează The Guardian.

Faptul că elicele se pot plia îi permit dronei să poată fi așezată pe un singur loc de parcare, susțin reprezentanții companiei.

ehang184landing

Aparatul seamănă cu un elicopter în miniatură, are patru braţe cu elice şi poate fi alimentată completcu electricitate în două ore. Drona poate transporta până la 100 kg şi are o autonomie de zbor de 23 de minute pentru zbor la mică altitudine.  Cabina este gândită pentru o persoană și este dotată cu aer condiţionat.

Lansarea dronei care poate transporta oameni este una spectaculoasă, care a făcut imediat înconjurul lumii, dar odată cu acest eveniment s-a ivit întrebarea dacă statele lumii sunt pregătite să facă față comerțului cu acest gen de taxiuri zburătoare, mai ales că legislația care reglemetează acest domeniu este una subțire și în niciun caz nu prevede zborul dronelor cu oameni la bord.

Cu toate acestea, compania chineză a anunțat că este pregătită să vândă Ehang 184 chiar din 2016, la un preț cuprins între 200 de mii de dolari și 300 de mii de dolari.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here