Prima dovadă privind nașterea unui nou sistem planetar?

Sistemul planetar și diferite constelații

0
128

dovadaSistemul planetar și diferite constelații

Sistemul planetar -Site-ul RT.com (Russia Today) ne supune atenției un nou eveniment din lumea științifică, și anume descoperirea unei echipe de cercetători de la Universitatea din Toronto, Canada. Aceștia au observat găuri într-un disc de gaze și praf care înconjoară o stea tânără și le interpretează drept planete în formare. Evenimentul are loc în constelația Tauri, situată la 450 de ani lumină de Pământ. Steaua este considerată a avea mai puțin de un milion de ani vechime și este cunoscută drept HL Tauri sau pe scurt, HL Tau.

Imaginea a fost capturată de telescoapele ALMA din Chile în octombrie 2014

Sistemul planetar -Steaua nu este vizibilă cu ochiul liber din cauza gazelor și prafului. Dar telescoapele, fiind depărtate unele de altele, au detectat imaginea ei folosind lungimi de undă mari, obținând imagini de înaltă rezoluție.

Daniel Tamayo, liderul echipei, crede că este probabil ca aceste găuri să fie primele imagini ale locațiilor inițiale ale unor planete în formare. Deoarece găurile sunt separate de o manieră care indică trasee orbitale speciale. Acestea nu se intersectează unele cu altele, Tamayo își menține părerea în ciuda criticilor unor colegi de breaslă. Tot el afirmă că deși HL Tau este stabilă pe moment, ea reprezintă o bombă cu ceas, ceea ce înseamnă că unele planete vor fi aruncate din sistem. Pe când altele vor păstra o orbită eliptică în jurul stelei.

Criticii consideră că găurile sunt prea apropiate unele de altele în sistemul planetar

Sistemul planetar -Pentru a constitui planete în formare. Astrofizicienii argumentează că dacă planetele ar fi așa de mari încât să formeze găuri atât de mari, ar fi împrăștiate în mod violent de forța gravitațională și ar sfârși aruncate din sistem.

Descoperirea prezintă interes pentru creștini în contextul disputelor teoretice despre originea și forma universului. Unii creaționiști consideră că procesul de creație s-a încheiat. Și Dumnezeu providențiază fără a mai crea elemente noi. Aceiași sau alții afirmă că universul nu poate fi în expansiune deoarece lumea se află în ziua a șaptea a creației, când Dumnezeu se odihnește de lucrurile Sale.

Creștinul ortodox caută cunoașterea pe alte căi

 Sistemul planetar -Aceasta face ca în afară de necesitățile lumești sau de nevoia îndeplinirii misiunii fiecăruia pe pământ, creștinul ortodox să caute cunoașterea pe alte căi. Mai directe, care să depășească limitările materiei și cunoașterii omenești. Aceasta este fragmentară și lipsită de sens, pe care omul trebuie să-l caute în altă parte.

Calea spirituală este cea în care omul întreabă și Dumnezeu îi răspunde

Sistemul planetar -Calea duhovnicească, este calea în care omul ajunge să-l întrebe pe Dumnezeu în chip direct. Și să i se răspundă mai presus de cuvinte, se prezintă din ce în ce mai atractivă. Înțelegem astfel de unde această admirație a celorlalte confesiuni creștine pentru spiritualitate. Și pentru  trăirea ortodoxă și abilitatea ei de a uni fără să contopească. Și de a distinge fără să separe cele omenești și cele dumnezeiești.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.