Prezența lui Dumnezeu

0
155
prezentaDomnul este cu adevărat în locul acesta, și eu n-am știut! (Facerea 28, 16)

Un călător ostenit merge pe drum la ceas târziu. E alungat din casa părintească, se ascunde de răzbunarea fratelui său, s-a despărțit de mult de părinți, și de toate numai din vina lui. Și-a înșelat bătrânul tată, și roada amară a nedreptății îl silește acum pe fiul iubit să fugă, să îndure lipsuri și să devină un pribeag singuratic. Este istovit, împrejur este întuneric, și se culcă sub cerul liber, punând o piatră drept căpătâi. Adoarme și vede în vis o scară sprijinită pe pământ, care cu vârful atingea cerul. De undeva de sus, deasupra ungherului întunecat unde Iacov se odihnește, răsună glasul lui Dumnezeu: Eu sunt cu tine… nu te voi lăsa. Iacov se trezește  și spune: Domnul este cu adevărat în locul acesta, și eu n-am știut!

În locul surghiunului, unde ai rămas singur, cu desăvârșire singur, Dumnezeu este în jurul tău și îți caută sufletul, pentru că îl iubește și vrea să îl aducă la recunoașterea vinovăției tale și a dragostei Lui.

„Nu te voi lăsa” până când nu vei veni la Mine, până când nu-Mi vei pune altar în inima ta. I-a fost greu lui Iacov să doarmă cu capul pe piatră, dar atunci când lumina cerească l-a luminat, când glasul ceresc a răsunat deasupra sa, piatra cea aspră s-a prefăcut într-un altar, locul pustiu s-a luminat și a primit numele de Casa lui Dumnezeu.

Citiți cu luare-aminte această istorisire din Biblie și primiți în inima voastră ceea ce are să vă spună și vouă. Amin

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here