Previziune sumbră: Peste 100 de ani, plajele din Italia și Spania vor fi pustii

0
742
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

plajaDin cauza schimbărilor climatice, peste 100 de ani, nimeni nu va mai înota în apele Italiei și Spaniei. Turiștii vor merge în vacanțe la Marea Baltică, în Letonia și Estonia, susţin cercetători spaniolii.

Oamenii de știință avertizează că nu vor fi afectate doar Italia și Spania, ci în întreaga regiune mediteraneană. Cercetătorii spanioli prezic că, de la începutul secolului al XXII-lea, veniturile din turism în țările din jurul Mediteranei încep să se micşoreze cu 0,45% pe an, în timp ce în țările din nordul Europei, vor creşte cu o rată de 0,32 % pe an.

În studiul realizat de Salvador Barrios şi Juan Nicolas Ibanez cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra turismului european se subliniază că, începând din anul 2100, creșterea temperaturii în țările mediteraneene europene, în special în Italia și Spania, îi va alunga vara pe turişti de pe plajă.

Toate locurile frumoase din partea de nord a continentului, care astăzi este considerată prea rece, cum ar fi coasta țărilor baltice, ar putea cunoaşte o intensificare puternică a turismului de vară pe litoral, relatează Corriere della Sera.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here