Presa germană despre Ion Ţiriac, la aniversarea celor 75 de ani: „O viaţă pentru tenis“

0
172

Presa_german__despre_Ion__iriac_-ea39ec7ceb15c04b679fc35c62cf7e21Ion Ţiriac a împlinit vineri 75 de ani, prilej prin care presa germană i-a reconstituit cariera şi a reluat motivele pentru care fostul sportiv român este stimat la nivel internaţional. Ajuns la o vârstă respectabilă, Ţiriac este cunoscut acum ca om de afaceri care deţine companii de sute de milioane de euro şi patronează turnee de tenis unde participă nume cu rezonanţă din tenisul mondial.

„75? Un număr, doar un număr“, „Prietenii sunt familia mea“ şi „Pentru mine acasă înseamnă România“ sunt câteva dintre declaraţiile făcute de Ion Ţiriac pentru jurnaliştii de la Rheinische Post, care au notat: „Un om care nu dădea preţ pe felul cum arată. Avea o privire pătrunzătoare şi o mustaţă care ascundea orice emoţie. Astăzi Ţiriac nu mai are lâna de pe cap şi nu mai este acea persoană care înspăimânta lumea tenisului mondial. Mentorul lui Boris Becker împlineşte 75 de ani.

Ţiriac rămâne Ţiriac, nu foarte iubit, dar întotdeauna respectat. N-a fost un mare jucător, dar a fost harnic şi a avut un simţ pentru a face bani. În lumea afacerilor a atins tot ce a vrut, în viata privată este necăsătorit, tatăl a doi copii. Pentru Ţiriac nu săreau în picioare iubitorii tenisului, mai degrabă pentru mai tânărul artist Ilie Năstase, companionul său dintotdeauna. Dar Ţiriac a realizat mai mult. În garajul său stau înşirate: Ferarri, Mercedes, Bentley, dar şi maşina fostului cancelar german Willy Brandt“. Deviza lui Ţiriac rămâne neschimbată: „Un bărbat trebuie să facă ce trebuie să facă un bărbat“. Iar faptul că deţine turneul de tenis BCR Open România din ’96 şi că este primul român inclus în lista miliardarilor români întocmită de Forbes pare să confirme că ştie ce spune.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.