Simfonia a III-a de George Enescu

0
324

George-Enescu1Simfonia a III-a de George Enescu a fost interpretată, în premieră, de London Philarmonic Orchestra, sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski, la sala Royal Festival Hall a Southbank Centre.

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu, în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cei mai bine cotaţi dirijori ai lumii, a fost prezentată iniţial, pe 14 septembrie, în cadrul programului ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’.

“Evenimentul de la Londra este unic şi demonstrează, o dată în plus, puterea Festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume”, a declarat pentru presă Oana Marinescu, director de Comunicare al Festivalului “George Enescu”, subliniind că printre obiectivele festivalului se numără prezentarea unor noi versiuni ale compoziţiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotaţi artişti contemporani ai lumii.

Un declarat ataşat de muzica lui George Enescu şi de evenimentul ce poartă numele marelui compozitor român, Vladimir Jurowski a colaborat cu importante instituţii muzicale din lume: Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opera Bastille de Paris, Metropolitan Opera New York.

Din anul 2007, Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra.

Southbank Centre este considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra şi din lume şi este, în acelaşi timp, şi sediul London Philarmonic Orchestra.

enescu

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here