Povestire cu tâlc – „Trupul și sufletul”

0
187

laudaDoi oameni stăteau de vorbă. Unul dintre ei era bogat, dar nu avea credință, el era mereu preocupat să nu lipsească nimic lui și familiei sale.

De aceea, prietenul său l-a întrebat:

– Spune-mi, te rog, dacă ai avea doi copii, dar ai hrăni doar pe unul, iar pe celălalt l-ai lăsa să-l chinuie foamea, oare ar fi drept?

– Ei, bineînțeles că nu, a răspuns bogătașul.

– Bun, dar dacă l-ai îmbrăca tot pe acela în timp ce pe cel de-al doilea l-ai lăsa să tremure de frig, asta cum ar fi?

– Ei, ar fi desigur o nedreptate, răspunse bogatul.

– Păi, și atunci, dacă tu singur spui că așa ceva este o nedreptate, de ce procedezi în felul acesta?

– Cum adică? – se indignă omul – pe copiii mei îi tratez la fel, le arăt aceeași dragoste, de ce spui asta?

– Dar eu nu m-am referit la copii tăi, ci la alți doi frați buni, de care tu ar fi trebuit să ai grijă de-a lungul întregii vieți: sufletul și trupul tău, iar tu nu ești drept cu acești frați, tu te ocupi doar de unul, neglijând în totalitate pe celălalt. Aveți haine frumoase și sunteți bine hrăniți, tu și toți ai tăi, dar sufletul, de ceea ce are nevoie sufletul nu vă întrebați?

El nu poate purta decât haina credinței, de care tu nu te-ai îngrijit, și nu se poate hrăni decât cu dumnezeiasca învățătură, cu dragoste și cu milă, deci nu uita de celălalt frate fiindcă trupul și sufletul sunt ca doi frați buni, care nu se pot despărți, iar unul nu poate trăi fără celălalt, aici pe pământ.

Îngrijește-te de amândoi și atunci vei fi cu adevărat drept și fericit. Ferește-te să fii asemenea păcătosului care trăiește doar cu trupul, în timp ce sufletul îi este mort, chiar dacă cu trupul se deplasează, mănâncă și bea.

„Pilde și povestiri pentru copii” – Ed. Credința Strămoșească

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here