„Povestea luptei dintre apă şi foc”, prezentată la Bookfest. Cartea este gratuită

0
226

Asociaţia Colectiv GTG 3010, fondată de familiile victimelor de la Colectiv, prezintă la târgul de carte Bookfest o carte de colorat prin care copiii pot fi instruiţi cum să reacţioneze în caz de incendiu. Cartea este gratuită şi se numeşte „Povestea luptei dintre apă şi foc”.

„În urma evenimentului din Colectiv, am înţeles că tinerii şi copiii nu au fost instruiţi în caz de incendiu, nu au ştiut că trebuie să-şi ţină respiraţia, că trebuie să se aplece, că trebuie să păstreze un ritm în alergare. Şi atunci am spus că unul dintre obiectivele noastre trebuie să fie acesta, de a ne educa copiii cum să se comporte în caz de incendiu şi în caz de dezastru. Aşa am ajuns la acest prim pas, o carte de colorat care se adresează copiilor între 5 şi 10 ani şi ne dorim ca ea să ajungă gratuit la toţi copiii din ţară”, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi tatăl unei dintre victimele tragediei din 2015.

„Povestea luptei
„Povestea luptei dintre apă şi foc”, prezentată la Bookfest

Potrivit lui Eugen Iancu, asociaţia este în căutarea de sponsori pentru ca această carte să poată fi distribuită în toată ţara, fiind în discuţii şi cu Ministerul Educaţiei pentru distribuirea acestei cărţi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual