Povestea câinilor care au salvat o colonie de pinguini, un film de succes | VIDEO

0
808
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Middle Island este o insulă cu vânt şi relief arid, dar de o frumuseţe izbitoare. În acest loc, situat în sudul Australiei, își are habitatul cea mai mică specie de pinguini din lume. Au doar 30 de cm înălţime și blană albastruie, iar datorită unui fermier inimos ajutat de câinii săi, n-au dispărut.

Colonia de pinguini pitici era aproape decimată de vulpi, când bărbatul a decis să ia măsuri pentru a o proteja. El și-a folosit câinii din rasa Maremma, antrenaţi de obicei pentru a proteja turmele de capre sau găinile de la fermă, pentru a ajuta pinguinii să supravieţuiască. Prezenţa câinilor pe insulă a descurajat atacurile vulpilor. Mai mult, simţind mirosul, vulpile și-au schimbat chiar traseele, ocolind zona.

Oddball

Filmul “Oddball”, creat după această poveste reală, a înregistrat un real succes în Australia, iar în 2016 va fi difuzat şi în alte ţări. Localnicii au devenit chiar vedete, după ce au jucat în peliculă, iar turismul în zonă a fost şi el revitalizat. Acum oamenii vin pe insulă să-i cunoască pe căţeii Maremma şi să admire pinguinii pitici pe care aceştia îi protejează.

În ultimii 10 ani, nici un pinguin nu a mai fost ucis, iar primul căţel care le-a asigurat paza, numit Oddball. De aici și numele filmului. În prezent, există doi căţei antrenaţi, Eudy şi Tula, care patrulează insula, numele lor provenind de la denumirea ştiinţifică a speciei de pinguini pitici –Eudyptula.

În sezonul de împerechere al pinguinilor, adică perioada cuprinsă între lunile octombrie şi martie, căţeii petrec aprocimativ cinci zile pe săptămână pe insulă. Chiar şi atunci când câinii nu sunt prezenți, mirosul lor rămâne și ține la distanţa prădătorii.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here