Potrivit sfintei Sale voi

Zidiţi în Hristos Iisus spre fapte bune

0
117

poza

Zidiţi în Hristos Iisus spre fapte bune

Fiindcă a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu mai înainte le-a gătit ca să umblăm întru ele. (Efeseni 2, 10)

 Zidiţi- Voi, cei ce credeți în Domnul, care v-a zidit pentru fapte bune, nu știți oare că El v-a îndeplinit să îndepliniți aceste fapte bune aici, față de tot ce vă înconjoară, cu deplină hotărâre și din tot sufletul? Poate că vă simțiți strâmtorați de împrejurări. Poate că aceste împrejurări vi se par înjositoare și vă irită. Poate că sfera voastră de activitate vi se va pare prea îngustă sau prea banală – însă toate acestea Îi sunt cunoscute Domnului. Până și cea mai mică suferință află la El răsunet și compasiune.

Viata plină de pace si de bucurie in Hristos Iisus

Așadar, să se întărească în voi conștiința faptului că și pentru voi este cu putință viața cea fericită, care este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu (Coloseni 3, 3). Viața plină de pace și bucurie, plină de iubire și libertate, binecuvântată chiar și în toate aceste îmrejurări împovărătoare. Într-o asemenea viață totul, de la primul până la cel de pe urmă ceas, toate grijile si crucea noastră relativ ușoară și cea mai grea dintre cruci. Toate acestea vă vor apărea în lumina voii sfinte și fără greș a lui Dumnezeu, și ca atare va fi primită de noi „din suflet”, fără cârtire! Făcând din suflet voia lui Dumnezeu (Efeseni 6, 6), veți simți împărtășire cu Duhul lui Dumnezeu.

Fără Mine nu veti putea face ‘nimic’

Vă veți înfățișa lui Dumnezeu ca vii, sculați din morți (Romani 6, 13), și atunci toate vor fi scăldate pentru voi de o lumină nouă. Fără Mine nimic nu veți putea face (Ioan 15, 5), dar Dumnezeu este Cel care lucrează în voi și ca să voiți, și ca să săvârșiți, după a Sa bunăvoire (Filipeni 2, 13) și după voia Sa cea sfântă. Să nu uitați adevărul acesta sfânt: El vă va da putere și bucurie, va transfigura întreaga voastră viață.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here