Poţi preveni osteoporoza cu plante

0
199
După 60 de ani, riscul de apariţie a osteoporozei creşte îngrijorător. Ştiai că există remedii naturale care pot preveni şi amâna degradarea oaselor? Află din articolul nostru ce plante sunt indicate pentru menţinerea sănătăţii oaselor.

osteoporozaNumită şi „hoţul tăcut“, osteoporoza este cauzată de carenţele de calciu şi de proteine, de obiceiurile nesănătoase cum sunt fumatul, consumul de alcool şi sedentarismul.

Toate acestea afectează, în cele mai multe cazuri, coloana vertebrală şi bazinul. Din pricina deficitului de calciu, structura osoasă începe să se distrugă şi provoacă dureri cumplite de spate sau în zona coastelor şi a bazinului. Administrate preventiv, remediile naturiste pot stagna boala.

Soluţii naturale care ţin boala pe loc

Dacă boala este diagnosticată la timp, leacurile din plante pot stagna evoluţia bolii. Tinctura de coada-şoricelului acţionează asupra măduvei oaselor şi a coloanei vertebrale, stimulând irigarea acesteia cu sânge. În caz de osteoporoza şi carii, se ung zonele dureroase cu tinctură de coada-şoricelului de mai multe ori pe zi.

Un alt remediu cu efecte benefice în tratamentul osteoporozei este pe bază de lămâi şi coji de ou. Sucul de la 2 lămâi şi coaja pudră de la 10 ouă se amestecă şi se închid ermetic într-o sticluţă. Compoziţia se ţine la rece şi timp de o săptămână de agită zilnic sticluţa. La final, se filtrează amestecul şi se adaugă 100 ml de apă şi puţină miere. Se iau 2 linguriţe pe zi, pentru stoparea decalcifierii oaselor şi întărirea ţesuturilor.

Decocturile, eficiente pe termen lung

Osteoporoza poate fi prevenită cu ajutorul amestecurilor de plante. Administrate timp de mai multe săptămâni, acestea au arătat rezultatele pozitive în combaterea osteoporozei.

Fă un decoct dintr-o lingură de cătină albă şi măceşe, una cu frunze de mesteacăn şi frasin, una cu coacăz-negru şi alta cu amestec de plante mărunţite şi uscate de zmeur, urzică şi coada-calului. Se consumă câte 3-4 căni de ceai pe zi, până când încep să mai dispară durerile.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.