Postările pe Facebook ne trădează tipul de personalitate

0
1267

postărilePostările pe Facebook ne trădează tipul de personalitate.

Modul în care se folosesc rețelele de socializare, îndeosebi Facebook, spune multe despre personalitatea utilizatorilor, despre profilul lor psihologic, susțin cercetători britanici de la Universitatea Brunel, într-un studiu publicat în Personality ans Individual Differences.

Intenția cercetătorilor a fost să stabilească trăsăturile de personalitate în funcție de elemente ca sociabilitatea, stima de sine, extraversiunea, deschiderea de mentalitate sau narcisismul. Desigur nu sunt categorii exclusive: unii se vor recunoaște, sau se vor identifica cu aceste persoane, alții, deloc. Totuși această clasificare, ce urmează să fie îmbogățită, nu le va părea absurdă multor utilizatori de Facebook, scrie Agerpres, citând passionsante.be.

Trăsături de personalitate în funcție de postările pe Facebook

Anxioșii

Sunt în căutare permanentă de aprobare (prin like-uri și comentarii), pe care o solicită. Dacă numărul de like-uri nu este la înălțimea așteptărilor lor, se simt frustrați.

Extravertiții

Folosesc Facebook ca pe o platformă de exprimare și de comunicare activă. Ei nu se limitează doar să dea și să primească like-uri, ci și să primească ori să posteze comentarii.

Citiți și Personalitatea diferă în funcție de limba folosită.

Narcisiștii

Postează fotografii, din abundență, postările cu realizările, profesionale și personale, și performanțele sportive. Ei așteaptă comentarii pozitive, complimente, felicitări, chiar și like-uri dacă sunt numeroase.

Discreții

Intervin mai puțin regulat pe Facebook (ceea ce nu înseamnă că nu accesează des rețeaua de socializare, fie și numai să vadă ce au postat ceilalți). Nu le place să vorbească prea mult despre ei, despre viața personală, sau activitățile lor, la care se referă indirect.

Sentimentalii

Au multe postări despre relațiile de dragoste. Acest lucru poate însemna pur și simplu nevoia de a-și exprima atașamentul față de celălalt și de a-l aduce la cunoștință. Dar postările insistente (de tipul “te iubesc la nebunie”, “îmi lipsești deja”) trădează și un sentiment de nesiguranță în relație și o neîncredere în sine însuși.

Ana Grama 

Citiți și Facebook detectează mai bine personalitatea unui om decât proprii săi prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here