Porumbul fiert – răsfăţ sănătos de vară

0
977

porumb-fiertPorumbul fiert – răsfăţ sănătos de vară.

După orez şi grâu, porumbul este a treia cea mai consumată cereală din lume fie sub formă de făină (mălai), fie sub formă de boabe. Porumbul fiert este cea mai sănătoasă cale de a mânca porumb în lapte.

Imatur, acesta este foarte bogat în nutrienţi.

Porumbul imatur din iulie, excelent pentru a fi consumat fiert său copt, are foarte multe fibre, doi ştuleţi medii având circa 19% din necesarul zilnic de fibre recomandate pentru un adult. Porumbul fiert conţine amidon şi vitamine din grupul B – în 100 de grame de porumb fiert se găseşte 30% din necesarul zilnic de vitamina B5.

Sunt mulţi cei care au angoase calorice din cauza porumbului.

În realitate acesta nu reprezintă un pericol, pentru că în 100 de grame de făină de mălai sau în 100 de grame de porumb fiert sunt mai puţin de 100 de calorii.

Porumbul imatur, adică cel care este numai bun pentru fiert, conţine cantităţi mari de beta-criptoxantina, un carotenoid cu proprietăţi antioxidante puternice, care se mai găseşte şi în portocale, papaya, ardei graşi sau mandarine, dar care în porumbul de iulie este în cantităţi mult mai mari.

În porumb se află şi o serie de grăsimi sănătoase, care se regăsesc în uleiul de porumb, unul dintre uleiurile sănătoase.

Porumbul conţine şi luteină şi vitaminele C şi E, iar consumul constant previne demenţa, diabetul, hipertensiunea, cancerul şi ajută la scăderea colesterolului, protejând organismul de boli cardiace, diabet şi hipertensiune.

În ceea ce priveşte mineralele, porumbul, indiferent de felul în care este consumat, aduce cantităţi importante de fier, potasiu, fosfor, magneziu, zinc.

Pentru unii oameni, porumbul este doar o „materie primă” din care se face tortilla, burritos şi mămăligă.

În fapt, porumbul e o gustare excelentă pentru vară. Cele mai multe beneficii vin din conţinutul mare de antioxidanţi, iar unii dintre ei nu se găsesc decât în acest porumb imatur de iulie.

Porumbul şi făina de porumb sunt ideale în dieta diabeticilor, pentru că susţin un nivel redus al glicemiei.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

V-ar putea interesa și următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.