Pomenirea Sfântului Mucenic Troadiu

0
95

TroadiuTroadiu a fost copilul din Neocezareea pe care l-a văzut pătimind cu proorocească vedere Sfântul Grigorie al Neocezareei, ascunzându-se de prigonire într-un oarecare munte din pustie. Pentru că odată, săvârşindu-şi obişnuitele sale rugăciuni către Dumnezeu, se făcu minune şi, tulburându-se foarte, a stat nemişcat şi tăcut multă vreme, ca şi cum ar fi căutat la oarecare vedenie.

După vreme destulă s-a luminat cu faţa. S-a umplut de  bucurie si a început a mulţumi lui Dumnezeu cu mare glas şi a cânta cântare de prăznuire. El a grait: Bine este cuvântat Domnul, Care nu ne-a dat spre vânare dinţilor lor. Şi l-a întrebat diaconul: “Care este pricina, părinte, despre schimbarea aceasta a ta, că acum eşti tulburat şi apoi vesel?”

Sfântul răspunse: “Am văzut, fiule, o vedenie minunată. Am vazut un copil mic luptându-se cu un diavol mare şi, biruindu-l, l-a trântit la pământ”. Diaconul n-a înţeles cele grăite. A zis sfântul iarăşi: “Era un oarecare copil creştin, cu numele Troadiu. Acesta fiind adus la judecată înaintea tiranului, după multe munci grele, a fost ucis pentru Hristos şi s-a dus la ceruri dănţuind.

Deci, mai întâi mă tulburam, căci mă temeam să nu-l biruiască muncile. Ma temeam ca Troadiu să se lepede de Hristos. Dar acum, văzându-l că-şi săvârşeşte nevoinţa muceniciei şi se duce la cer, mă bucur!”. Diaconul, auzind acestea, se minuna cum Sfântul vede cele ce se fac de departe, ca şi cum ar fi aproape.

Vieţile Sfinţilor

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here