Polenul proaspăt, angajament pentru sănătate

0
133
Polenul
Polenul proaspăt
Folosirea în stare proaspătă a produselor apicole direct din stup, traiul în microclimatul de poluat foarte sănătos, curat şi normal al albinelor, modelul lor de înţelegere, unire, ordine, silinţă şi hărnicie au constituit şi constituie secretul longevităţii solide a apicultorilor.

Toate aceste lucruri contribuind în mare măsură la celebritatea albinelor şi a produselor apicole. Asta face ca apicultura să fie din vremuri străvechi o ocupaţie de preferinţă vârstei a treia, dar nu numai. Ea ete recomandată tuturor. Din asta se poate face o meserie respectabilă, senină, frumoasă, demnă şi fericită pentru toţi cei care o practică. Fără înţepăturile albinelor şi fără eforturile epuizante de albinar robit de setea de câştig totul ar fi perfect. Postura de apicultor amator este posesor a 2-3 stupi în grădina casei sale. Se recomandă tuturor şi poate deveni sportul cel mai sănătos şi plăcut.

Estimând valoarea produselor pe care le poate oferi stupul sunt numeroase preparate medicinale populare apiterapice ce alcătuiesc alimente dietetice,leacuri de valabilitate şi de valoare. Dar şi în acest caz există contraindicaţii şi acţiuni adverse ale produselor apicole, fapt pentru care nu trebuie început niciun tratament fără a consulta medicul specialist.

Polenul proaspăt, angajament pentru sănătate

Polenul proaspăt este considerat o promisiune pentru sănătate având o îndeletnicire mult mai puternică decât orice fel de polen conservat. Are rezultate deosebite în tratamentul bolilor nervoase de tip astenic, în bolile ulceroase, gastrice sau duodenale, în unele colite, boli hepatice, renale, precum şi în hipertrofia benigna de prostată.  Fiind aşadar plin de interese personale şi promisiuni medicale dar şi foarte benefic. El a fost aproape uitat până nu demult.

Lăptişorul de matcă, favorabil în bolile nervoase

Proaspăt  este forte benefic în bolile neroase; el poate fi păstrat maximum o săptămână la frigider. Acesta dă rezultate extraordinare în bolile nervoase de tip astenic, insuficienţele glandulare şi  întârzieri de creştere la copii.

Fagurii de miere cresc rezistenţa organismului

Ştim că din vremuri străvechi, fagurii de miere cresc rezistenţa organismului şi sunt folosiţi ca atare în medicina de pretutindeni, în combaterea bolilor aparatului respirator, a răcelilor sau a stărilor gripale,a bolilor de stomac, de ficat sau de rinichi, a stărilor de slăbiciune din convalescenţe şi chiar a intoxicaţiilor alcoolice. Se spune din popor, că o bucată mică de fagure luată în gură, în fiecare dimineaţă, poate să te apere de bolile infecţioase, crescând rezistenţa organismului şi prevenind îmbolnăvirile, mai ales în sezonul rece sau în timp de epidemie.

Apa de propolis, remediu pentru alergii

Se recoltează în borcan, cu o spatulă de lemn, 50 gr de propolis superior, de pe marginile superioare ale ramelor. Se acoperă apoi cu 100 ml apă fiartă şi răcită; se închide ermetic, se agită de 3-4 ori pe zi, putând fi folosită după primele 4-5 ore până la 3-4 zile dacă este păstrată în frigider. Se poate administra fie pe cale bucală, fie pe cale nazală, oculară, în diverse boli infecţioase, alergice sau tumorale.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.