Florile otrăvitoare pe care oamenii le adoră

0
1338
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

plantele otrăvitoarePlantele otrăvitoare – flori pe placul oamenilor, dar nu pe gustul lor

Deși florile aduc bucurie sufletului, există anumite particularități care fac din ele prezențe nocive. Dacă despre plantele otrăvitoare mai puțin estetice se cam știe că sunt un pericol pentru sănătate, nu la fel se întâmplă în cazul florilor delicate.

Plantele otrăvitoare

Potrivit “Manualului otrăvurilor şi plantelor dăunătoare”, rododendronii, narcisele, lacramioarele, wisteria, oleandrul şi ficusul sunt doar câteva exemple de astfel de flori, iar copiii sub 6 ani sunt cei mai vulnerabili în fața frumușeților otrăvite.

“Cele mai frecvente probleme legate de plantele otrăvitoare apar din contactul cu uleiul din seva acestor plante, care cauzează o reacţie alergică a pielii”, transmite Institutul Naţional pentru Securitate şi Sănătate din Statele Unite.

Vă prezentăm în continuare cele mai toxice flori pe care le adorăm.

Narcisele

Galbene (Aka daffodils) sau albe (Jonquils) sunt toxice dacă bulbii sunt consumați în cantităţi mari. Din cauza asemănării, de multe ori bulbii de narcise sunt confundați cu ceapa. Semnele de intoxicaţie sunt: greaţă, vome, crampe şi diaree.

Lărcămioarele (Convallaria majalis)

Aceste flori încântătoare, cunoscute şi sub denumirea de mărgăritare sau clopoţei, sunt în întregime otrăvitoare. Ingestia unei cantităţi mici nu este foarte dăunătoare. Dar situația se schimbă în cazul unei cantități mari: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea, poate fi afectată şi inima, bătăile putând deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Glicina

Este numită şi Wisteria. Cascadele de flori albe sau roz sunt întâlnite în principal în zonele cu climă tropicală. Deși se spune că florile sale nu sunt nocive, întreaga planta este toxică. Simptomele sunt ameţeala, stări de vomă, crampe şi diaree.

Crizantema

Portocalii, galbene sau albe, aceste flori pot fi găsite la tot pasul. Pentru comparație, sunt între 100 şi 200 de specii de crizanteme care se pot transforma în arbuşti. Deși sunt toxice pentru oameni, doza nu este periculoasă. Atingerea lor poate cauza usturimi şi mâncărimi ale pielii, precum şi inflamarea locului care a intrat în contact cu planta.

Ficusul

Este cunoscut şi sub numele de smochinul înlăcrimat. Conţine în frunze şi în tulpină o sevă lăptoasă care este toxică. Sunt aproximativ 800 de specii de ficus ce ne pot provoca mâncărimi ale pielii şi inflamaţii.

Mai multe despre plante găsiți la rubrica Stil de viață.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here