Cum arată piramidele văzute din spațiu | FOTO

0
310

piramidele-EGIPT-MISTER-PIRAMIDE1Astronautul Terry Virts, de la NASA, care s-a întors pe Pământ după mai mult de șase luni petrecute pe Stația Spațială Internațională (ISS), a realizat o fotografie din spațiu a piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt.

Virts a publicat fotografia miercuri, pe contul său de Twitter, alături de mesajul următor: “Abia în ultima mea zi petrecută în spațiu am avut șansa de le face o fotografie bună (piramidelor)!”.

Piramidele au constituit obiectul fascinației fotografice a mai multor astronauți. Imaginile clare, din spațiu, ale acestor structuri monumentale sunt foarte rare. În fotografia astronautului american piramidele se disting cu ușurință.

8f8e550f-f9c5-482a-9538-441dcc7228c1-620x409

Spre exemplu, și colega lui Virts, astronautul italian Samantha Cristoforetti a fotografia platoul Giza la 1 aprilie. In imaginea obținută de ea piramidele abia dacă se pot vedea.

Stația Spațială Internațională se află la o altitudine de peste 320 de kilometri. Ea se mișcă pe orbită cu viteza de peste 8 km/s. Acest lucru ce face destul de dificilă încercarea de a fotografia structuri relativ mici de la suprafața Pământului.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here