Piperul negru…știați că?

0
411

piperulGreu de crezut că un condiment adăugat în mâncare ca să-ţi ia gura foc ar fi bun şi ca leac pentru fru­museţe. Dar este! Piperul, aşa cum “aprin­de” limba, aprinde şi reţetele în care e pus, făcând pielea mai tâ­nără şi mai sănă­toasă. Prezent în ori­ce bucătărie, nu vă rămâne decât să-l luaţi de pe raft şi să-l puneţi, în loc de ciorbe, în creme şi măşti. Rezultatul e garantat.

 

Exfoliant cu piper şi iaurt

Ingrediente: 1 lingură de piper ne­gru, fin măcinat, 2 linguri de iaurt.
Amestecaţi ingredientele până se formează o pastă. A­plicaţi-o pe pielea proas­păt spălată şi masaţi-o cu miş­cări circulare, timp de câteva minute. Apoi clătiţi cu apă rece. Curăţă, luminează pielea, şterge petele şi cicatricele.

Mască cu piper, miere şi albuş

Ingrediente: o jumătate linguriţă de piper negru mă­ci­nat, 1 albuş bă­tut spumă, 1 lingură de miere.

Se amestecă mierea cu albu­şul şi piperul şi se aplică pasta pe faţă. După 15-20 de minute, se clăteşte. Curăţă coşurile, acneea, limpezeşte pielea.

Împachetare anticelulită

Ingrediente: o jumătate ceaşcă de argilă, un sfert de ceaşcă cu sare de mare sau grunjoasă, 2 linguri de piper negru măcinat, apă.

Se amestecă argila cu sarea şi cu apa, până se formează o pastă, apoi se adaugă piperul. Se aplică pe corp, în zo­nele afectate, apoi se înveleşte în folie de plastic. După 20-30 de minute, se îndepărtează cu apă călduţă. Are efect de tonifiere şi redare a fermităţii pielii, precum şi de scădere a celulitei.

Cremă cu ulei esenţial de piper contra celulitei

Ingrediente: 100 ml cremă de corp, 3-4 picături de ulei esenţial de piper negru (se găseşte la magazine natu­riste, plafaruri).
Se amestecă ingredientele şi se ma­sează zonele cu celulită sau cu depo­zite de grăsime de două ori pe zi, di­mi­neaţa şi seara. Reduce celulita, de­po­zitele adipoase, dă fermitate şi su­pleţe pielii.

Ulei de corp cu piper contra celulitei

Ingrediente: 2 linguri ulei de migdale, 2 linguri ulei de susan sau de sâmburi de struguri, 4 picături ulei esenţial de piper negru.
Amestecaţi ingredientele şi masaţi corpul după baie, de două ori pe zi, in­sistând pe zonele cu probleme. Îmbu­nătăţeşte elasticitatea şi tonusul pielii, reduce celulita şi depozitele de gră­sime.

Piperul – Tratament contra căderii părului

Ingrediente: tinctură de piper ne­gru, un gălbenuş.
Tinctura de piper negru se găseşte la magazine naturiste, plafaruri, sau o puteţi prepara astfel: puneţi la macerat 6 linguri de piper negru măcinat, în 200 ml de al­cool alimentar, timp de 14 zile. Filtraţi şi de­pozitaţi în sticle închise la cu­loa­re, la loc ră­coros. Ames­te­caţi apoi gălbe­nuşul cu 10 pi­cături de tinctu­ră de piper ne­gru şi masaţi pielea capului, timp de câteva minute. Lăsaţi să ac­ţioneze 20-30 de minute, apoi spălaţi pă­rul. Tratamentul se face de două ori pe săptămână. Opreşte căderea părului, îl întăreşte şi îl revigorează.

Revista Formula AS

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here