Pilde, povestiri duhovniceşti, istorioare nostime (I)

0
149
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pilde, povestiri duhovniceşti, istorioare nostime

„Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, că ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi de cei pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor.” (Lc.10,21)

„Inima omului gândeşte la calea lui, dar numai Domnul poartă paşii lui”. (Pilde 16,9)

Un bătrân pelerin se chinuia să ajungă în munţii Himalaya. Era o noapte friguroasă şi, dintr-o dată, a început să plouă.
Hangiul la care a tras l-a întrebat cu milă:
– Cum ai să reuşeşti să ajungi acolo pe vremea aceasta, sărmane?
Omul a răspuns însă cu veselie:
– Inima mea a ajuns de mult, aşa că este uşor ca restul corpului s-o urmeze.

„Cei ce-L caută pe Dânsul, vii vor fi inimile lor în veacul veacului”. (Ps.21,30)

Un băieţel a plecat odată de acasă ca să-L găsească pe Dumnezeu. Pentru că se gândea că are mult de mers până ajunge la El, a luat de acasă un pachet de biscuiţi şi câteva sticluţe cu suc. După ce a mers un timp, s-a oprit pe marginea drumului să mănânce şi să se odihnească un pic. Chiar acolo era o bătrânică şi când să mănânce, s-a gândit să-i dea şi ei un biscuite. Bătrânica l-a primit şi a zâmbit. Băiatului i-a plăcut atât de mult zâmbetul ei că i-a mai dat un biscuite.

Ea l-a primit şi pe acesta şi din nou i-a zâmbit.

Apoi i-a dat o sticluţă de suc. Era tare fericit şi nu mai dorea să plece de lângă ea. A rămas acolo, fără să spună nici un cuvânt, doar privea la bătrânica zâmbitoare. După câteva ore petrecute împreună, începea să se însereze şi băieţelul a pornit să plece acasă. După ce făcu câţiva paşi, se întoarse şi dădu bătrânei o îmbrăţişare. Ea îi dărui atunci cel mai mare şi frumos zâmbet. Când băieţelul deschise uşa casei, mama fu surprinsă de bucuria de pe faţa copilului şi l-a întrebat: „Ce ai făcut azi de eşti aşa de fericit?”

„Am prânzit cu Dumnezeu!” zise el, şi înainte ca mama să se dezmeticească din uimirea ei, a adăugat: „Ştii ceva? Are cel mai frumos zâmbet care l-am văzut vreodată!”

Între timp, bătrâna, radiind de bucurie, ajunse şi ea acasă. Fiul ei uimit de pacea de pe faţa ei, o întrebă: „Mamă, ce ai făcut azi de eşti aşa de fericită?” Am mâncat biscuiţi pe marginea drumului cu Dumnezeu!”, zise ea şi, înainte ca fiul ei să apuce să mai spună ceva, a adăugat: „Ştii, este mult mai scump decât mi-am închipuit!”

 

Pilde, povestiri duhovniceşti, istorioare nostime de Şincan, Gheorghe Nicolae

Alte istorioare găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here