Pilda zilei – „După faptă şi răsplată”

0
315

vizita-la-medic1Un medic de ţară îi însoţeşte pe colegii săi de serviciu până la uşă. Nici ei n-au putut să-l ajute. Jean, unicul său copil, bolnav de difterie, va muri peste câteva ore. Injecţiile cu ser nu au ajutat la nimic.
La uşă sună cineva.
– Nu vreau să văd pe nimeni, îi transmise vorbă doctorul. Dar ţăranul care venise nu se lăsă abătut. Fiul său era pe patul de moarte la o depărtare de 10 km, în munţi.
– Fără dumneavoastră nu va apuca noaptea.
– Lăsaţi-mă să văd cum îşi închide ochii fiul meu, îi spuse medicul. Dar ţăranul îi spune insistent:
– Şi-aşa nu-l mai puteţi ajuta !
– Atâta timp cât este fiul meu, nu-l voi părăsi, spuse medicul.
– Atunci, răspunse ţăranul, vor muri doi.
În cele din urmă medicul se hotărâ să meargă cu el. Soţia îi făcu vii reproşuri, dar medicul îşi luă rămas bun de la fiul său muribund şi plecă. Câteva ore mai târziu îl vindecă pe fiul grav bolnav al ţăranului. Ca răsplată, ţăranul îi dădu o monedă de aur din moştenirea lăsată de mama sa. Dar medicul refuză:
– Nu, prietene, nimeni nu-mi poate plăti serviciul pe care l-am făcut în această noapte.
Ajungând acasă, soţia sa îl primi cu aceste cuvinte:
– N-ai fost aici când ţi-a murit băiatul. Dar iubirea cu care ai decis să salvezi viaţa altui copil ne va ajuta pe amândoi să găsim un nou curaj pentru a trăi.

Sursa: Iisus: eu sunt calea, adevarul si viata.fb.com

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.