Pilda soldatului care se întorsese din război

2
352

În viaţa nostră pot apărea mereu lucruri pe care nu le-am gândit, lucruri pe care nu le-am intuit şi de care suntem total străini.peace love

Hristos Domnul ne pune la încercare adesea prin întâmplările vieţii astfel încât să ne putem privi corect. Asemenea s-a întâmplat şi în pilda de mai jos cu un soldat care se întorsese din război: El îşi sună părinţii din oraşul natal:

– Mamă, tată, mă întorc acasă, dar înainte vreau să vă rog o favoare. Am un prieten foarte bun pe care mi-ar face plăcere să-l aduc cu mine.

– Sigur, au răspuns. Ne-ar încânta să-l cunoaştem.

– Există ceva ce ar trebui să ştiţi dinainte. El a fost rănit îngrozitor în luptă. A călcat pe o mină şi a pierdut un braţ şi un picior. Şi în afară de asta nu are nici-un loc unde să locuiască.

– Ce suferinţă!!! Regretăm mult să auzim asta. Poate putem să-l ajutăm să găsească vreun loc unde să locuiască.

 – Nu mamă, eu vreau ca el să poată locui la noi acasă! Ce să facă el acum în stadiul acesta şi cine să aibă grijă de el. Părinţii săi au murit şi nu are pe nimeni!

– Dar fiule, nu ştii ce ne ceri, nu ai idee de gravitatea problemei ?

Mama de acord cu tatăl, indică: Cineva cu atâta dificultate ar fi o sarcină prea grea pentru noi. Avem propria noastră viaţă şi nu vrem un lucru ca acesta să intervină în modul nostru de a trăi. Nu ne putem permite să îngrijim o persoană invalidă care nu poate face ceva. Cred că te poţi întoarce acasă şi uită acest subiect, o să găsească el o soluţie la problema lui şi nu trebuie să devină o povară pentru noi! El îşi va găsi singur un mod de a-şi rezolva problemele!

Fiul întristat profund închise telefonul şi niciodată nu au mai auzit de el.

Câteva luni mai târziu, părinţii au primit un anunţ de la poliţie, informându-i că fiul lor murise căzând de pe un pod. Poliţia nu poate găsi un verdict pentru această moarte!

Părinţii, îngroziţi, au zburat în oraşul unde se afla fiul lor şi au fost duşi la morgă pentru identificarea cadavrului. Ei l-au recunoscut şi spre groaza şi teroarea lor, au descoperit ceva pe care nu îl cunoşteau: „Fiul lor avea numai un braț și numai un picior”.

Părinţii din această poveste sunt ca noi, găsim că e mai uşor să iubim pe aceia care sunt perfecţi, frumoşi, sănătoşi, simpatici, dar nu ne plac persoanele care ne incomodează şi ne fac să ne simţim rău.

Să ne rugăm lui Dumnezeu, să ne dea puterea de care avem nevoie pentru a accepta, fără restricţii, persoanele aşa cum sunt ele, chiar dacă sunt diferite de noi. Când cerem lui Dumnezeu, să ne dea răbdare, Dumnezeu ne răspunde prin diferite conjuncturi ale vieţii!

Răbdarea se dobândeşte prin rugăciune în urma frământărilor sufleteşti, și prin dobândirea Harului de la Dumnezeu; ea nu se poate da, trebuie să fie învăţată, ea se cultivă și se primeşte în dar de la Dumnezeu.

Dumnezeu ne dă binecuvântarea iar fericirea depinde de noi. Să nu cerem Lui Dumnezeu să ne elibereze de durere, căci suferinţa ne apropie de semenii noştri şi mai mult ne apropie de Dumnezeu.

Ce s-ar face bogatul fără cel sărac? Ce s-ar face cel sănătos fără cel bolnav? Ce s-ar face înţeleptul fără cei neştiutori?

Aşa a făcut Dumnezeu lumea ca să ne completăm unii pe alţii, să avem nevoie unii de alţii intrând astfel în armonia creată de Dumnezeu!

Să-i cerem Lui Dumnezeu să ne ajute să iubim pe ceilalţi, aşa cum EL ne iubeşte pe noi. Şi atunci abia vom fi cu adevărat următori ai Lui Hristos şi oameni deplini.

Sursa: catehetica.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

2 COMENTARII

  1. In urma lecturii , motive de reflectie .
    Am ramas impresionat de acest semnal al ceea ce aproape nu mai putem constientiza din cauza fluxului nou de desertaciune informatica .
    Mult har in continuare !
    Doamne ajuta !
    Mircea Primejdie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.