Pildă- Încrederea in voia lui Dumnezeu

Pildă- Despre incredere, care este o mare virtute

0
442
rugaciune-femeie-ora de religie+Pildă
rugaciune-femeie-ora de religie+ Pildă

Pildă- Despre incredere, care este o mare virtute

Pildă- De cate ori nu cârtim si nu ne indoim de drumul nostru si ajungem în starea de deznadejde, pentru ca nu avem încredere in bunul Dumnezeu? Domnul stie cel mai bine care este drumul nostru si de cele mai multe ori, noi alegem să nu fim de acord cu voia Sa. Când avem o umbra de incredere in Dumnezeu, atunci toate lucrurile se schimbă si vedem lumea dintr-o alta perspectiva. Perspectiva aceea este că nu ne mai este atat de greu cum ne era înainte şi incepem să fim mai linistiţi  in suflet si in inimă. Învăţatura este cât se poate de simplă- Dumnezeu vrea sa ne lăsăm in voia Lui.

Omul care se incredea mai mult in Dumnezeu decât in el insuşi

‘Un om călătorea pe un drum de ţară, împreună cu soţia sa. Obosiţi de atâta mers şi văzând că îi prinde noaptea pe drum, cei doi călători au vrut să tragă la un han. Dar hangiul, om rău, a refuzat să-i primească, spunându-le că nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a arătat nemulţumită. – Ei, lasă, femeie, a încercat să o liniştească omul, lasă, că ştie Dumnezeu ce e mai bine!
– Mai, omule, zise atunci femeia sa, dar ce poate fi bine când, uite! – nu avem unde sta peste noapte?!
În sfârşit, au plecat mai departe şi, spre bucuria lor, au întâlnit un ţăran, om sărac, dar bun la suflet.
Văzând că i-a prins noaptea pe drum, ţăranul i-a primit cu drag în căsuţa lui.
Dar a doua zi dimineaţa, când au vrut să plece mai departe, ţăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul fusese atacat de hoţi, care îi jefuiseră pe toţi călătorii. – Vezi, i-a mai spus omul femeii – trebuie să avem încredere în felul în care Dumnezeu le rânduieşte pe toate.
Ţii minte ce ţi-am spus aseară? „Lasă, ştie Dumnezeu ce e mai bine”.

„Fără nicio îndoială că Dumnezeu rânduieşte faptele noastre mai bine decât am putea-o face noi înşine”.

Ionela Moldovanu