Căldura din locuințe iarna ne influențează frumusețea

0
141
pieleaFaptul că dezvoltarea tehnologică a permis omului menţinerea unei temperaturi de aproximativ 23 de grade Celsius în locuinţe pe timpul iernii, are multiple avantaje, dar sunt și dezavantaje.

Printre acestea din urmă, afectează aspectul fizic. Este, de cele mai multe ori motivul pentru care pielea şi părul au un aspect neplăcut. Potrivit experţilor în înfrumuseţare, încălzirea centrală este sursa unei întregi serii de probleme pe timpul iernii, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Buzele crăpate sunt o problemă frecventă.

Aceasta apare din cauză că pielea care le acoperă nu beneficiază de o hidratare naturală. Experţii spun că diferenţele de temperatură duc la uscarea pielii, care se crapă. Folosirea salivei pentru a umezi buzele este contraindicată. Saliva va provoca o uscare şi mai rapidă. Soluţia este folosirea unui unguent şi evitarea ruperii pielii care deja a apucat să se usuce.

Tenul apare mai ridat în timpul iernii din cauză că mediul ambiant din interiorul clădirilor are o temeratură ridicată şi umiditatea scăzută.

Cu cât temperatura din interior este mai mare, cu atât va fi mai uscată pielea şi îşi va pierde elasticitatea. Specialiştii sfătuiesc persoanele care suferă de astfel de probleme să utilizeze frecvent produse de hidratare a pielii pe timpul iernii. Atunci, aerul din interiorul clădirilor cu încălzire centrală este foarte uscat.

Ochii

Mâncărimea ochilor poate apărea frecvent în timpul iernii, iar cauza este, de asemenea, aerul foarte uscat din interior. Problema apare cu precădere la persoanele care folosesc lentile de contact. Astfel, oftalmologii spun că este nevoie de o utilizare atentă şi constantă a picăturilor de ochi pentru a-i menţine hidrataţi şi curaţi. De asemenea, specialiştii spun că o idee bună este folosirea unui aparat care să corecteze nivelul umidităţii din aer. Astfel se va preveni uscarea acestuia din cauza utilizării sistemelor de încălzire.

Părul

Şi aspectul părului este diferit iarna, chiar în cazul persoanelor sănătoase şi care urmează un proces regulat de îngrijire a podoabei capilare. Motivul este acelaşi: aerul uscat. Părul este alcătuit dintr-o substanţă care absoarbe sau respinge umiditatea în funcţie de atmosfera înconjurătoare, potrivit experţilor. Din acest punct de vedere, o casă cu încălzire centrală este asemănătoare unui deşert, referitor la efectele pe care le are aerul din interior asupra părului. Specialiştii spun că în perioada iernii cea mai bună soluţie este utilizarea de produse de îngrijire a părului care conţin uleiuri; acestea vor acţiona ca o barieră, menţinând umezeala în interiorul firului de păr.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here