Cinci tablouri faimoase din istoria artei

0
1355
Puteți să spuneți care sunt cele mai celebre picturi din lume?

Trecerea timpului a dat umanitatii artiști extraordinari care au cunoscut faima internațională. Dar, din întreaga colecție de picturi prezentate în galerii și muzee de artă, doar câteva au făcut istorie și  avut puterea de a transcende timpul, după cum informează  10mosttoday.com/

Cel mai faimos tablou de Picasso, Guernica, a fost  finalizat în 1937.

Pictura a fost realizată  la Paris și este inspirată de bombardarea orașului Guernica din Spania în timpul Războiului Civil Spaniol. Pictura este expusă  permanent în Muzeul Reina Sofía din Madrid.

picasso - guernica, una din cele mai faimoase picturiVan Gogh – Autoportret fără barbă

Chiar dacă Van Gogh și-a realizat mai multe autoportrete, Autoportret fără barbă este de departe cel mai cunoscut. Acesta este ultimul și unul din puținele care îl prezintă fără barbă. Pictura creată în 1889, în Franța, este, de asemenea una dintre cele mai scumpe picturi din toate timpurile… A fost vândut pentru 71.500.000 dolari în 1998, iar acum face parte dintr-o colecție privată.

VanCaravaggio – Sfântul Matei cu Îngerul

În 1565, Michelangelo Merisi da Caravaggio a fost angajat pentru realiza trei picturi pentru Capela Contarelli în biserica San Luigi dei Francesi. Sfântul Matei cu Îngerul, realizată în 1602, este unul aceste tablouri, alături de Martiriul Sfântului Matei și Chemarea Sfântului Matei. Prima versiune a picturii a fost considerată inacceptabilă, vândută și în cele din urmă distrus în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. A doua versiune  este expusă și astăzi  în Capela Contarelli.

Matei Edvard Munch – Țipătul

Cel cel mai faimos tablou a lui Edvard Munch, Țipătul,  a fost pictat în anul 1893. Pictura face parte dintr-o serie de creații cunoscute sub numele de Friza vieţii. Artistul a explorat trei teme diferite – iubire, anxietate și moarte. Astăzi, acest tablou poate fi admirat la Galeria Națională din Oslo, Norvegia, alături de o vastă colecție a lucărilor lui Munch.

Rembrandt – Mireasa evreiescă

Una dintre cele mai faimoase lucrări lui lui Rembrandt van Rijn este pictura cunoscută sub numele de Mireasa evreiescă, creată în jurul anului 1667. Pictura dobândit acest nume, la începutul secolului al XIX-lea, dar personajele reprezentate în imagini rămâne  și astăzi un mister. Milți critici și istorici de artă consideră ca în tablou este înfățișat cuplul biblic Isaac și Rebeca; alții  sunt de părere că subiectul picturii ar fi virtutea căsătoriei. Opera de artă este expusă astăzi la Rijksmuseum în Amsterdam. Christoper White, cel care s-a ocupat de biografia lui Rembrandt caracteriza acest tablou că este ca fiind mai frumoasă expresie a fuziunii iubirii fizice și spirituale surprinsă într-o operă de artă.

mireasaEmanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.