Pianistul Matei Șerban Rogoz debutează la Londra, în cadrul seriei Concertelor Enescu

0
174

Pianistul Matei Șerban Rogoz, muzicianul lunii aprilie în cadrul seriei de concerte organizate de Institutul Cultural Român (ICR) Londra și de Societatea Enescu din Marea Britanie, propune, joi, publicului britanic un recital cu partituri de Beethoven, Prokofiev și Enescu.

Matei Șerban RogozPotrivit ICR Londra, pianistul își va prefața recitalul cu o scurtă incursiune în istoria sonatei și cu prezentarea lucrării sale „Sonata pentru pian în secolele XVIII — XIX. Aspecte stilistice și interpretative”.

Programul este dedicat marelui dirijor George Georgescu, la 50 de ani de la moartea muzicianului.

Următorul concert din cadrul seriei „Concertelor Enescu” va prezenta, în premieră în cadrul programului ICR Londra, „Dixtuorul” de George Enescu; este ansamblul de zece suflători britanici fiind dirijat de Andrei Gocan.

Născut în București în 1973, Matei Șerban Rogoz a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” la clasa Ligiei Pop și Universitatea Națională de Muzică București la clasa profesorului Sandu Sandrin.

A susținut recitaluri în București, Viena, Paris și alte orașe din Franța.

În anul 2001 a organizat un concert ‘George Enescu’ la Fundația Statelor Unite de la Paris; în 2002, în colaborare cu ICR de la Paris, organizează la Ambasada României din Franța două concerte dedicate creației enesciene.

De asemenea, cu ocazia a 50 de ani de la moartea lui George Enescu, a colaborat din nou cu ICR la organizarea unui concert „George Enescu”.

Este doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică București, cu lucrarea „Sonata pentru pian în secolele XVIII — XIX. Aspecte stilistice și interpretative”.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.