Persoanele matinale sunt “mai puţin morale” după lăsarea serii

0
159

Persoanele matinalePersoanele matinale, care adoră să se trezească devreme şi să fie foarte active în primele ore ale dimineţii, prezintă o predispoziţie mai mare pentru a-şi înşela partenerii de viaţă. Ei sunt mai predispusi pentru a adopta comportamente “mai puţin morale” după lăsarea serii.

Psihologii au descoperit că persoanele matinale şi cele nocturne prezintă niveluri diferite de onestitate, în funcţie de momentul zilei, potrivit unui studiu citat de bbc.co.uk.

Studiul a fost realizat de Universitatea Harvard din Statele Unite. Ei au descoperit o anumită legătură între alegerile etice şi ceasurile biologice ale participanţilor.

Sunita Sah, coordonatoarea analizei, spune că descoperirea are “anumite implicaţii la locurile de muncă”.

Cercetătorii au descoperit faptul că oamenii tind să fie mai oneşti atunci când programele lor de muncă se potrivesc cu cronotipurile lor. Astfel, persoanele matinale sunt “mai etice” în timpul dimineţii, iar “noctambulii” sunt mai oneşti în timpul nopţii.

Studiul a folosit recompense financiare de până la 10 dolari pentru completarea testelor înainte de expirarea termenului-limită. Au existat şi o serie de concursuri cu premii insolite. Cercetătorii au monitorizat în special felul în care participanţii îşi raportau propriile rezultate.

Nivelul de “necinste” a fost cel mai ridicat atunci când oamenii se aflau în afara momentului lor preferat al zilei.

La acest studiu au participat şi cercetători de la alte universităţi americane de prestigiu – Johns Hopkins University şi University of Washington.

Sursa: mediafax.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here