Nu vorbi copilului tău despre pericole, cu frică

0
137
pericoleleIată câteva sfaturi utile pentru părinţi, pentru prevenirea acestui lucru.

Dacă părinţii doresc să vorbească despre pericolele de pe internet cu copiii lor, aceştia nu ar trebui să vorbească cu frică, ci în special – este important ca aceştia să nu vorbească doar despre pericole. Acest lucru este contraproductiv, iar mesajul cade de cele multe ori pe urechi surde, spun studiile.

1. Siguranţa şi încredere

Este important ca părinţii să dea copiilor lor sentimentul că se poate vorbi despre orice şi că se simt în siguranţă. Autorii studiului sfătuiesc părinţii să discute subiecte precum abuzul sexual pe internet, într-o perioadă de linişte, şi într-o manieră degajată. De exemplu, în timpul unui drum cu maşina, sau în timpul spălatului vaselor, sau în timpul unei plimbări prin parc.

2. Actualitate

Un alt sfat pe care îl dau autorii studiului este să aducem în discuţie subiectul de îndată ce apare la ştiri. Aţi putea, de exemplu, întreba copilul dacă cunoaşte pe cineva care a experimentat aşa ceva vreodată. În acelaşi timp, puteţi trasa, de asemenea, limite. Puteţi încuraja copiii să se gândească la ceea ce ar putea face ei înşişi. Jucaţi-vă de-a jurnalistul cu propriul copil.

3. Alternativă

Dacă părinţilor le este greu să vorbească cu copilul lor despre lucruri cum ar fi viaţa intimă şi pericolele din jurul acestui subiect, atunci comunicarea prin whatsapp sau sms este o alternativă bună.

Sursa: desprecopii.com

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here