Pentru viața de veci, să suferim toate greutățile

0
173

Fiule, ostenelile pe care le-ai luat asupra-ți pentru Mine, să nu-ți slăbească râvna, și necazurile să nu te doboare, ci făgăduința Mea să te mângâie și să te întărească în toate împrejurările. Eu am putere ca să te răsplătesc mai pre sus de orice așteptare și măsură. Nu vei rămânea aici prea multă vreme în osteneli și nu vei fi supus mereu durerilor. Așteaptă puțin și în curând vei vedea sfârșitul tuturor necazurilor. Va veni ceasul când osteneala și zbuciumul vor înceta. Tot ce trece odată cu vremea, e puțin lucru și de scurtă durată.

Fă ceea ce ai de făcut; lucrează cu credință în via Mea, și Eu voi fi răsplata ta cea foarte mare. Scrie, citește, cântă, suspină, taci, roagă-te, suferă cu răbdare orice necaz; viața veșnică merită toate aceste lupte, ba încă altele și mai mari. Va sosi ziua, pe care numai Domnul o cunoaște, când va veni pacea și când nu va mai fi nici zi nici noapte ca acum, ci o lumină necurmată, strălucire nesfârșită, pace neschimbată și odihnă sigură. Atunci nu vei mai zice: „Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?”. Nu vei mai striga: „Vai de mine, că stau la Meșec și locuiesc în corturile Chedarului!”. Căci moartea va fi nimicită și, în locul ei, va străluci slava veșnică. Atunci nu va mai fi nici un necaz, ci veselie și fericire, și o adunare plăcută și aleasă.

O, de ai fi văzut în cer nevestejitele cununi ale sfinților și slava în care se veselesc acum aceia pe care lumea îi socotea drept gunoi și nevrednici chiar de viața aceasta trecătoare! O asemenea priveliște te-ar smeri până în țărână, te-ar schimba până într-atâta că voi fi mai bucuros să fi cel mai mic. Atunci te-ai bucura mai degrabă să suferi pentru Mine; în sfârșit ai socoti drept cel mai mare câștig să fii nebăgat în seamă de oameni.

O, de ai gusta aceste adevăruri și de ți-ar intra adânc în inimă, n-ai mai cârti niciodată de nimic. Este oare vreun necaz atât de mare încât să nu-l poți suferi pentru viața veșnică? Nu e puțin lucru să pierzi sau să câștigi împărăția lui Dumnezeu! Ridică-ți deci ochii spre cer! Iată-Mă împreună cu toți sfinții Mei! Ei au avut de purtat lupte mari pe pământ și acum se veselesc; acum sunt mângâiați și scăpați de orice frică; acum se odihnesc și vor rămâne cu Mine în veci în împărăția Tatălui Meu.

 „Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.