Peisajul de poveste din satul Peştera, premiat de National Geographic Traveler

0
573

fairy_tale_0Fotografia intitulată “Land of Fairy Tales” și realizată de Eduard Guțescu a primit o mențiune specială (Merit Winner) la concursul organizat de publicația National Geographic Traveler.

Din cele 17 mii de imagini înscrise în concurs, trei au fost câștigătoare, iar alte șapte printre care și cea a lui Eduard Guțescu, au primit mențiuni speciale.

„Am o serie întreaga de fotografii din acea zi. Am stat vreo 3 ore pe zonă, după aceea a ieșit soarele și toată minunăția de chiciură a dispărut în 10 minute”, a declarat Eduard Guțescu, la RFI.

Întrebat cum ajunge o fotografie în vizorul editorilor National Geographic,  Eduard Guțescu a explicat că procedeul este simplu: “Te înscrii la site-ul respectiv. E un suport foarte bun pentru a face cunoscute fotografiile. Zilnic pe site sunt urcate mii de fotografii. Sunt niște editori care observă, aleg cele mai bune 12 fotografii dintr–o zi și apoi le supun publicului la vot. Peisajul de basm pe care l-am fotografiat a primit cele mai multe voturi și a ajuns fotografia zilei pe National Geographic.”

national-geographic-traveler-photo-contest

Marele premiu la Traveler Photo Contest 2015 a fost câştigat de “Whale Whisperers”, o imagine realizată de Anuar Patjane din Mexic. Fotografia prezintă o balenă cu cocoaşă şi puiul ei nou-născut, care sunt înconjuraţi de scafandri, în Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here