Pătura împletită de victimele cutremurului din 2011 din Japonia, în Guinness Book

0
393

pătură uriasaO pătură din lână, de 464 de metri pătraţi, împletită de victimele cutremurului şi tsunamiului care au lovit nord-estul Japoniei în martie 2011, a intrat în Guinness World Records 2015, drept ca cea mai mare păturp din lume.

Iniţiativa a venit din partea lui Bernd Kestler, un ţesător german rezident în Yokohama, în apropiere de Tokio, care în aprilie 2012 a cerut prin internet oamenilor să-i trimită bucăţi împletite din lână de 20 de centimetru pătraţi pentru a realiza o pătură uriaşă care să le ţină de cald tuturor sinistraţilor, potrivit agenţiei Kyodo, citată de Agerpres.

În decurs de doi ani el a strâns 11.000 de bucăţi pentru a confecţiona pătura. Kestler a cusut bucăţile, una de alta, cu ajutorul voluntarilor şi unora dintre victimele tragediei, în sala de sport din oraşul Ishinomaki, în prefectura Miyagi.

Pătura a depăşit ca mărime suprafaţa pledului ţesut anterior de Kuweit. Ultima deţinea până acum recordul Guinness de 306 de metri pătraţi.

După ce a primit recunoaşterea Guinness, Kestler şi-a exprimat mulţumirea. El a subliniat că nu ar fi reuşit niciodată să bată acest record fără ajutorul victimelor acestei tragedii.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.