Patru români, favoriţi la unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume | FOTO

0
135

fotografPatru români sunt pe lista scurtă la premiile Sony World Photography. Printre aceştia se regăseşte şi Vlad Eftenie, fotograful care a realizat o fotografie ce a făcut deja înconjurul lumii în iarnă pe care a denumit-o „First Snow/ Prima zăpadă“. În această competiţie au fost înscrise aproximativ 140 de mii de fotografii din 166 de ţări.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Imaginile de pe lista scurtă vor fi expuse în cadrul Somerset House din Londra, în luna mai. Cei patru români sunt Vlad Eftenie, la categoria Low Light, Roibu Grigore, categoria Panoramă, Bogdan Ivan, categoria Oameni, şi Iringo Simon, la categoria Cultură, informează un comunicat de presă.

La Youth participă doar fotografi sunt 20 de ani. Fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o listă reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice contemporante din întreaga lume.

Fotografiile înscrise în competiţie au „poveşti care forţează spectatorul să găsească ceva surprinzător în fiecare zi”, se arată în comunicat.

Potrivit juriului competiţiei, scenele bine documentate au fost abordate cu stiluri fotografice inovatoare şi au fost făcute să inspire alţi fotografi din toate colţurile lumii.

„Am avut plăcerea să fiu martoră a selecţiei şi alcătuirii listei timp de şapte ani, iar rezultatele nu au fost niciodată mai încântătoare. An după an, suntem norocoşi să primim mii de fotografii pentru fiecare categorie a competiţiei, astfel că jurizarea devine o experienţă revigorantă“, a spus Astrid Merget, director de creaţie al Organizaţiei Mondiale Pentru Fotografie.

Fotografiile care se regăsesc în lista finală for fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 şi 18 mai, ca parte a Expoziţiei Premiilor Mondiale.

646x404

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.