Patru picturi celebre și legendele lor

0
1193

Poveștile din jurul portretului lui Bernardo de Galvez sunt unele care îmbină cu  succes fiorii reci pe șira spinarii cu paranormalul.

Născut în anul 1746, Bernardo de Galvez a fost un lider militar spaniol care a ajutat coloniile americane în timpul Războiului Revoluționar.

Portretul, al cărui autor este necunoscut, se află agățat la capătul holului de la parterul Hotelulului Galvez în Galveston, Texas. Se spune că cei care ajung în apropierea lui au o senzație ciudată de disconfort și răcoare. De asemenea ochii  lui Bernardo îi urmăresc pe cei care se plimbă pe holul unde se află tabloul.

Unii turiști au menționat că nu este cu putință să se obțină o fotografie clară picturii, fără să se ceară consimțământul … lui Galvez mai întâi. Dacă el este de acord, fotografia va ieși clară. Dacă nu, fotografia iese distorsionată.

O echipă care se ocupă cu cercetări paranormale a încercat să facă o fotografie portretului infam, dar tot ce s-a obținut a fost o de o imagine scheletică, distorsionată.

pictura1The Hands Resist Him a fost pictat în 1972 de artistul californian Bill Stoneham. În tablou sunt înfățișați un băiat și o papușă, care ține mâinile împreunate, așezați în fața unei uși de sticlă. Proprietarii picturii au afirmat că personajele din ea își schimbă deseori poziția, și chiar au prins viață, lăsând uneori pictura goală  pentru a se plimba în camera în care aceasta a fost expusă. În urma licitației, opera de artă a fost vândută către o galerie de artă din Michigan. Angajații acesteia nu au confirmat legenda care circulă în jurul picturii. Totuși unele persoane, pe fondul poveștii din jurul picturii au rapotat că doar uitandu-se la această imagine au experimentat stări de leșin, amețeli, și neliniște.

pictura2În New Orleans pe la sfârșitul anilor nouăzeci circulau o serie de povești despre un portret al infamei doamnei Delphine Lalaurie, despre care se spunea că este… bântuit.

Delphine LaLaurie s-a născut Delphine Macarty în 1775 din părinți de origine irlandeză. Cu toate că doamna a fost un membru însemnat al societății, cu maniere impecabile, au existat zvonuri conform cărora își trata slujitorii cu dispreț și într-un mod crud, abuziv. Poate aceasta este motivul, pentru care tablou pictat de Francis Bacon, poartă după sine o legendă. Mărturii personale relatează evenimente ciudate legate de  acest portret, inclusiv sunete asemănătoare unor țipete chinuite, miros de carne carbonizată, sau zgomotul unor lanțuri.

Stanley Arthur, președinte al consiliului de curatori ai Muzeului de Stat Louisiana este convins că doamna Lalaurie este o victimă a jurnalismului și că totul nu este decât o poveste circumstanțială.

pictura3În noiembrie 2005, emisiunea Voyager a prezentat o pictură deținută Gustavo Rol dinTorino. Acesta înfățișează o doamnă nobilă, Teresa Rovere, purtând îmbrăcăminte specifică secolului al XIX-lea dar care avea o figură încruntată. Cu toate acestea, în cazul în care tabloul ar fi fost privit prin obiectivul unui aparat de fotografiat, se observa cum doamna din tablou schițează un zâmbet. Deși în cadrul emisiunii, s-a susținut că acesta ar fi un fenomen inexplicabil, în realitate, este un  efect optic datorat formei rotunde a obiectivului, creând iluzia unui zâmbet care în realitate, nu este acolo.

pictura4În lumea modernă, există persoane care cred că au experimentat personal fenomene stranii ca urmare a contactului cu un artefact blestemat. Încurajate de mass-media, care are un rol esențial în crearea și răspândirea lor, legendele urbane continuă să fascineze oamenii din întreaga lume.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here