România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

0
133

Patru medalii pentru România la Balcaniada de InformaticăLotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint) la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), în perioada 7 – 13 septembrie 2013.

Elevii seniori din lotul olimpic la informatică vin acasă cu patru medalii anul acesta de la a 21-a ediţie a Balcaniadei de Informatică, din Sarajevo, potrivit Ministerului Educaţiei.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie.

Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint.

Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova).

În 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional. Rareş Darius Buhai – medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada; Mihai Popa – medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări. Elevii români revin în ţară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Sursa: m.adevarul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.