Patriarhia Română susţine “Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar”

0
191

Patriarhia RomânăPatriarhia Română susţine “Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar” organizat sâmbătă, de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine, în peste 60 de oraşe din ţară.

“În Pastoralele Sfântului Sinod şi ale ierarhilor este permanent subliniată importanţa familiei, instituţia sfântă cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. În acest sens, reamintim că Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Române (2014) ne-a oferit exemplul unui mare domnitor al unei ţări creştine şi părinte model de familie creştină, care ne învaţă peste veacuri că, oricât de grele ar fi vremurile, lumina iubirii jertfelnice nu poate fi biruită de puterile întunericului”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel a subliniat în 1 iunie 2014, în Duminica Părinţilor şi Copiilor, că BOR încurajează toate familiile să se împlinească prin naşterea şi creşterea copiilor, preţuind în acelaşi timp istoria şi viaţa poporului român.

“Acestea sunt repere fundamentale ale unei societăţi sănătoase din punct de vedere spiritual, cu un rol decisiv în formarea şi educarea copiilor, atât pentru viaţa prezentă a societăţii de azi, cât şi pentru a trăi veşnic în iubirea lui Dumnezeu”, se menţionează în comunicat.

Patriarhia Română aminteşte că în perioada 1958-2008, în România, au fost avortaţi peste 22 milioane de copii. Avortul a devenit “o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare”.

“De aceea, Biserica binecuvântează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naştere la prunci. Ea îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, şi, totodată, să susţină formarea spirituală a tinerei generaţii, în iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni”, se mai arată în comunicat.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here