Patriarhia ajută sinistraţii afectaţi de inundaţii: „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!”

0
155

Patriarhia ajuta sinistratiiPatriarhia a iniţiat campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!”, în urma inundațiilor din sudul țării, anunță Biroul de presă al Patriarhiei, într-un comunicat. Patriarhia îndeamnă ierarhii şi preoţii de la parohii şi mănăstiri ca începând cu data de 1 august și până în data de 14 august, să organizeze colecte de alimente, apă şi pături pentru sinistraţii din zonele inundate.

În scopul ajutorării celor afectați de revărsarea apelor din ultimele zile, Patriarhia Română îndeamnă ierarhii și preoții de la parohii și mănăstiri, mai ales din partea de sud a țării, ca în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, între 1 și 14 august, să organizeze, la centrele eparhiale, protoierii, parohii și mănăstiri, colecte constând în produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, produse de igienă, pături etc.

Bunurile colectate vor fi trimise la Centrul eparhial Craiova pentru sinistrații din județul Gorj, la Centrul eparhial Râmnicu Vâlcea pentru sinistrații din județul Vâlcea și la Centrul eparhial Slatina pentru sinistrații din județul Olt.

Produsele colectate vor fi distribuite în localitățile afectate de inundații prin intermediul consiliilor și comitetelor parohiale, sub îndrumarea preoților parohi și coordonarea centrelor eparhiale amintite, care vor raporta periodic Patriarhiei Române modul în care au fost distribuite bunurile.

Patriarhia, în parteneriat cu televiziunea publică, își exprimă speranța ca, prin ajutorul oferit, oamenii greu încercați de inundațiile din Oltenia să depășească momentele grele prin care trec.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.