Parisul își propune să înfrumusețeze cu vegetație diverse spații

0
102

imageResize (1)Primăria Parisului îi invită pe parizieni să identifice diverse spații – piațete, trotuare prea largi, cotloane neutilizate, fațade lipsite de șarm – care ar putea deveni mai agreabile dacă ar fi pline de vegetație, după cum a declarat, pentru cotidianul francez Le Figaro, Colombe Brossel, adjunct al primarului Parisului și responsabil cu spațiile verzi.

În mai puțin de o săptămână, această operațiune a obținut un mare succes, primind 280 de propuneri, a adăugat Colombe Brossel.

Iubitorii de plante au la dispoziție patru mijloace pentru a-și face cunoscute proiectele. Mai întâi, aplicația DansMaRue (disponibilă pe Android și App Store). Pentru moment, acesta este cel mai utilizat mijloc, două treimi dintre cele 280 de proiecte fiind comunicate prin intermediul acestei aplicații. Ea permite nu numai semnalarea locurilor reperate, ci și trimiterea unei fotografii, a precizat Colombe Brossel. Printre altele, s-a primit o cerere de amenajare a unei piațete în scopul de a o transforma într-un spațiu ludic și de întâlnire pentru oamenii din cartier.

Celelalte mijloace includ formularul prezent pe site-ul Paris.fr, telefonul (formând numărul 3975) și depunerea unei cereri la o primărie de arondisment. Locuitorii capitalei au termen până la Sărbătoarea grădinilor, 27 și 28 septembrie, pentru a comunica dezideratele.

Aproape 30% dintre proiectele primite se referă la înfrumusețarea cu vegetație a unor ziduri, 20% vizează amplasarea unor lăzi de flori, 20% propun plantarea de arbori, potrivit adjunctului primarului Parisului.

Proiectele nu vor putea fi aplicate în totalitate. ‘Va trebui să examinăm fezabilitatea lor împreună cu serviciile tehnice iar apoi să evaluăm costul financiar’, a explicat Colombe Brossel. Cele mai simple proiecte vor putea fi concretizate înainte de sfârșitul acestui an. ‘Îi vom informa direct pe parizienii care ne-au contactat, trei sferturi dintre ei ne-au lăsat o adresă e-mail’, a adăugat aceasta.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.