Părintele Teofil Părăian – Despre bioenergeticieni

0
209

– Sunt prezentate în presă multe cazuri ale unor bioenergeticieni care fac multe vindecări asupra oamenilor. Cu ce puteri lucrează ei?

– Păi, cu puterea ce le-a fost lor dată, cu puterea pe care-o au. Cu o putere firească, cu o putere de la Dumnezeu. Cred că nici ei nu ştiu cu ce putere, dar au putere. Şi-atunci, dacă te poţi folosi de această putere… Noi credem că „toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit, de sus este, pogorând de la Părintele Luminilor”. Dacă-i ceva pozitiv şi lucrează pozitiv, n-ai motive să ocoleşti.

Eu am fost la unul din ăsta, dar nu pentru că am avut o treabă anume, ci a fost o împrejurare şi am ajuns la el. Când am ajuns la el, întâi n-a prea vrut să stea de vorbă cu noi, dar până la urmă totuşi s-a plecat el şi a stat de vorbă.

Eram cu un preot care avea ceva probleme cu gâtul, şi-i zice preotul acela: „Domnu’ cutare, la noi, dacă vine cineva, noi îi facem o rugăciune. N-aţi vrea şi dumneavoastră să m-ajutaţi, să puneţi mâna aici, la gât? Poate m-ajutaţi”.

Şi-atunci, el a fost de acord şi ne-a luat pe toţi. Întâi a făcut aşa, o şedinţă generală: a zis să ţinem mâinile într-o anumită poziţie şi ne-a întrebat dacă simţim ceva. Era şi o doamnă acolo şi zicea: „Vai de mine, că mă furnică!”

Eu, ca butucul, n-am simţit nimic! După aia, ne-a luat pe fiecare; mie mi-a zis: „Staţi bine cu sănătatea, dar inima e cam slabă!” Acuma, cu asta a nimerit-o!

După aceea, zice: „Vă doare un ochi? – Da, stângul, câteodată, şi-mi cam lăcrimează”. După aia, mă pipăie aşa, pe spate, şi zice: „Vă doare mijlocul! – Ba, zic, mijlocul nu mă doare!”

Dar atunci el o schimbă şi zice: „O să vă doară mai târziu”. Zic: acuma, dacă am venit la dumneavoastră, sper să nu mă doară nici mai târziu!”

Aşa că lucrurile nu-s foarte-foarte precizate. În orice caz, dacă cineva vrea să se folosească de un dar din ăsta, nu se leapădă de Dumnezeu, dacă se duce la unul din ăsta.

„Din Ospăţul Credinţei. Răspunsuri la întrebări ale credincioşilor” – Arhim. Teofil Părăian. Editura Mitropolia Olteniei