Părintele Teofil Părăian – Apariţiile Sfintei Fecioare

0
130
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

– Apariţiile Sfintei Fecioare în zona catolică sunt cu adevărat minuni şi miracole în care putem crede? Cum putem privi aceste fenomene?

– Totdeauna a fost ezitare când a fost vorba de apariţii în Biserici diferite; de obicei, fiecare îşi cinsteşte apariţiile sau icoanele sau sfinţii din zona lui, din Biserica lui. Nu poate fi ceva dăunător, să zicem, faptul că primeşti, crezi într-o apariţie, de exemplu cum ar fi cele de la Medjugorie, să zicem, care sunt acum în atenţia multora.

Însă sunt şi lucruri de nedumerire. De exemplu, mie mi se pare cumva cam forţată treaba asta ca în fiecare zi, la o anumită oră, să vină Maica Domnului şi să spună, până la urmă nu lucruri extraordinare, pentru că dacă cercetezi mesajele Maicii Domnului, nu sunt lucruri pe care nu le-a mai auzit nimeni şi care trebuie neapărat descoperite într-un anumit fel şi într-un anumit loc.

Cred că se face şi multă reclamă în jurul acestor apariţii. E greu de elucidat chestiunea…

Fiecare se raportează cum poate el la astfel de lucruri. Biserica, în orice caz, – nici Biserica Catolică – încă nu şi-a spus cuvântul în legătură cu apariţiile de la Medjugorie; chiar dacă există pelerinaje destul de mari care se fac acolo, Biserica încă nu şi-a spus cuvântul.

Eu am citit o carte în limba germană despre apariţiile de la Medjugorie (e drept, apărută acum vreo câţiva ani), în care se spunea că Biserica încă nu şi-a spus cuvântul; pentru că totuşi Biserica îi conduce pe credincioşi.

Adică e de acord cu pelerinajele, e de acord cu tot ce se face acolo, dar încă nu şi-a spus cuvântul, aşa cum şi l-a spus despre alte apariţii, din alte părţi.

“Din Ospăţul Credinţei. Răspunsuri la întrebări ale credincioşilor” – Arhim. Teofil Părăian. Editura Mitropolia Olteniei