Parcul Național Durmitor și Canionul Tara – Muntenegru – Peisaje fascinante create de Dumnezeu în natură. Un loc ce-ți va rămâne pe retină. Tablouri de neuitat pentru albumul tău de amintiri.
Dacă ești în căutarea unui loc pentru vacanță, cu peisaje naturale de poveste, Muntenegru este țara unde acesta se află. Parcul Național Durmitor și Canionul Tara reprezintă o spațiu în care priveliștea îți taie respirația, iar tabloul oferit de natură atrage prin spectaculozitate și frumusețe.
Fascinanta natură – Parcul Național Durmitor și Canionul Tara
Parcul Național Durmitor este situat în Alpii Dinarici, este înconjurat din trei părți de canioane și include masivul Durmitor, al cărui vârf Bobotov Kuk, înalt de 2552 m, se avântă către cer cu îndrăzneala de a-l atinge. Acest parc protejat are mai multe canioane, văi adânci și foarte strâmte prin care curg vijelios râuri. Cel mai impresionant este Canionul Tara (Defileul Râului Tara), în care curge dominant Râul Tara. Acest canion are o adâncime de 1300 de metri, o întindere de 80 de km și este al doilea după Marele Canion din Arizona, SUA (ca adâncime și ca înclinație). Viteza apei râului este amețitoare, iar cei 21 de curenți „riverani” sunt extrem de periculoși. Pe Râul Tara se pot practica sporturi extreme. Văile formate de râurile Draga și Susika merită văzute, de asemenea. Tot ce a creionat Dumnezeu în natura de acolo este de vis.
O panoramă de excepție se deschide ochilor: râul care șerpuiește în adânc, peșteri, lacuri, pajiști, defileuri, platouri stâncoase, râuri subterane, vegetație, „un brâu larg de vegetație curge ca un bogat fluviu verde” de-a lungul drumului. Parcul Național Durmitor are o suprafață de 390 km2 și reprezintă o rezervație naturală protejată ce figurează în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Peisaje de poveste – Lacurile glaciare
De o splendoare și un colorit aparte sunt și cele 18 lacuri glaciare, ascunse în relieful montan. Parcul Durmitor este singurul loc din lume unde găsești un număr atât de mare de lacuri pe o întindere atât de compactă. Un grup de două lacuri legate printr-un canal îngust formează Lacul Crno (Lacul Negru). Cuibărit între crestele montane, la 1416 metri altitudine, într-o pădure de conifere, Lacul Negru este alimentat de râurile din zonă. Frunzișul întunecat al pădurii se reflectă în apă, dându-i o nuanță verde-albastră. Vara el curge în cascadă. O oază de liniște care te va cuceri în mod sigur. E ca o gură de aer proaspăt, vei îndrăgi acea sălbăticie.
Important centru de agrement, Parcul Național Durmitor este locul indicat pentru sporturi de iarnă, ca schi, alpinism, snowboarding sau sporturi de vară, ca rafting sau canoe. Ecosistemul zonei cuprinde multe specii de animale și plante foarte rare sau pe cale de dispariție. Clima mediteranean-continentală face posibilă coabitarea a 1300 de specii de plante cu un număr impresionant de animale și păsări, precum lupi, șacali, râși, cerbi sau urși bruni. Lacurile adăpostesc o multitudine de pești și reptile. În această rezervație naturală există una dintre ultimele păduri virgine din Europa, ce crește într-un sol propice dezvoltării fagului, în mod normal.
Acest punct de atracție turistică este foarte des asemuit cu Lacurile Plitvice, despre care te invit să citești aici.
Călătorii minunate!
Te-ar putea interesa și
Efecte naturale magice – Peisajul de toamnă din New England, SUA.
Pădurea Cedrii lui Dumnezeu din Liban.
Mexic Highlights – Merida – Peninsula Yucatan.
Mihaela Mușetescu