Cum ajută paracetamolul în combaterea anxietăţii

0
186
paracetamolulParacetamolul este folosit des pentru tratarea durerilor uşoare. El este benefic şi în depăşirea stărilor anxioase, susțin cercetătorii americani. Potrivit acestora, unele dintre regiunile din creier care au un rol în controlul durerii fizice sunt implicate şi în cel al disconfortului mintal. 

Paracetamolul poate ajuta la obţinerea unui confort mintal mai rapid. Este vorba de situaţiile în care oamenii se confruntă cu decizii grele, stări de anxietate şi stres. Unele dintre regiunile creierului implicate în controlarea senzaţiilor de durere fizică sunt, de asemenea, responsabile şi de confortul mintal, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Potrivit studiului publicat în Journal of Experimental Social Psychology, paracetamolul poate ajuta la eliminarea stresului provocat de luarea unor decizii dificile.

Oamenii de ştiinţă au administrat voluntarilor participanţi la studiu fie două pastile de paracetamol, fie un placebo. După o jumătate de oră paracetamolul a avut timp să îşi facă simţite efectele. Voluntarii au fost rugaţi să aleagă între două jocuri puzzle pe care doreau să le rezolve.

De obicei, când oamenii au de ales între două lucruri la fel de atractive, raţionalizează decizia. Ei pretind că oricum nu le place opţiunea respinsă. În acest fel, spun cercetătorii, oamenii fac ca alegerea să fie mai puţin dureroasă.

Dar, când voluntarii au fost rugaţi să evalueze jocurile a doua oară, cei care au primit paracetamol au caracterizat jocul respins mai puţin dur decât cei care primiseră un placebo.

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky, autorii acestui studiu, spun că acest lucru sugerează că voluntarii care au primit paracetamol au considerat decizia iniţială mai puţin dureroasă.

Într-un al doilea experiment, voluntarii au primit câte o cană.

Unora li s-a spus că o pot păstra; altora li s-a spus că vasul aparţine universităţii. Apoi li s-a spus că pot vinde cana şi au fost întrebaţi câţi bani ar cere pentru ea.

Cercetătorii s-au aşteptat ca voluntarii care erau proprietari ai cănilor să ceară mai mulţi bani. Se are în vedere că oamenii suferă când trebuie să îşi vândă bunurile. Dar cei care luaseră paracetamol au cerut cei mai puţini bani.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.