Păpădia, bună în tratarea bolilor de ficat şi fiere

0
1349

papadie 2_Păpădia conţine vitaminele A, B1, C, E şi D, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc. Planta are efecte benefice asupa sănătăţii ficatului şi a bilei, datorită substanţelor pe care le conţine. Păpădia stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei. Totodată, are un efect diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele. Pentru stimularea ficatului şi a rinichilor, consumă ceai de păpădie. Toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de păpădie. Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară amestecul. Bea 2 căni pe zi timp de 6 săptămâni.

Ştiai că păpădia atenuează pistruii?

Curață organismul de toxine

Păpădia curăță sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp. Pentru detoxificarea organismului consumă o salată de păpădie cel puţin o dată pe săptămână. Pentru salată foloseşte frunzele şi tijele plantei. Asezonează salata cu ulei, oţet sau zeamă de lămâie. Frunzele trebuie culese de la plantele neînflorite, deoarece după înflorire frunzele capătă un gust amărui.

Păpădia detoxifică ficatul şi rinichii. Iată şi alte beneficii uimitoare ale plantei

Reduce durerile reumatice

Tratamentul pe bază de ceai de păpădie purifică organismul şi reduce durerile reumatice. De asemenea, pacienţii cu reumatism ar trebui să încerce împachetările cu rădăcina de păpădie aplicate pe încheieturile dureroase. Fierbe în 200 ml de apă clocotită 3 linguri de rădăcina de păpădie, timp de 5 minute. Zdrobește apoi rădăcinile până obţii o pastă. Întinde pasta pe o bucată de pânză şi aplică pe încheietura care te doare. Acoperă cu un prosop.

Leurdă şi păpădie, pentru detoxifierea organismului

Ameliorează durerile

Pulberea de păpădie este benefică persoanelor care suferă de hepatită, ciroză, calculi biliari, colesterol, icter, boli ale pielii. Consumă de 4 ori pe zi câte o lingură rasă de publere de păpădie şi se ţine sub limba timp de 15 minute , după care se înghite cu apă. Se recomandă după 15 minute să mănânci. Această cură se ţine 3-4 luni.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.