Papa Paul al VI-lea a fost beatificat de Papa Francisc

0
137
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Papa Paul Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică între 1963 și 1978 într-o perioadă agitată pe scena internațională, a fost beatificat duminică de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, în prezența fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea. În luna aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) și pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005).

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, în fața unei Piețe Sfântul Petru plină cu credincioși, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca “venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit”. El a anunțat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie.

Papa Paul al VI-lea a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965). Procesul a fost început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea. De asemenea el a instituit si “sinodul” (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului). Acesta a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc. Totul s-a intamplat în prezența a numeroși cardinali din întreaga lume.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here