APELUL Papei Francisc: Faceţi “tot posibilul pentru ca toate familiile să poată avea o locuință”

0
260
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Papa FranciscPapa Francisc le-a cerut duminică autorităților și serviciilor sociale din lumea întreagă ”să facă tot posibilul pentru ca toate familiile să poată avea o locuință”. Suveranul Pontif le-a urat tuturor ”un Crăciun plin de speranță, dreptate și fraternitate”, informează AFP.   

Adresându-se de la o fereastră a Palatului Pontifical zecilor de mii de credincioși strânși în Piața Sf. Petru din Vatican cu ocazia slujbei Angelus, Papa a spus: ”Văd acolo jos scris: ‘Săracii nu mai pot aștepta!’ Este frumos !”, cuvintele sale fiind urmate de aplauze.

”Aceasta mă face să mă gândesc că Iisus s-a născut într-un staul, nu într-o casă. Apoi, el a trebuit să fugă, să meargă în Egipt pentru a-și salva viața. În cele din urmă, el s-a întors acasă, în Nazaret”, a afirmat Papa, după care i-a adus un elogiu lui Iosif, soțul Fecioarei Maria, care și-a acceptat destinul și a avut încredere în Dumnezeu.

Papa Francisc: Familia și locuința merg împreună !

”Există atâtea familii fără locuință, fie pentru că ele n-au avut niciodată, fie că și-au pierdut-o din diverse motive ! Familia și locuința merg împreună ! Este foarte dificil de a conduce o familie fără a avea o locuință”, a spus Suveranul Pontif. Papa Francisc este foarte atent la problemele sociale.

El a făcut apel la toate persoanele, la serviciile sociale, autorități, să depună toate eforturile pentru ca toate familiile să poată avea o casă”.

Pe de altă parte, sâmbătă după-amiază, Papa Francisc a vizitat Spitalul de Pediatrie Bambin Gesu din Roma, unde a stat de vorbă cu micuţii internați şi a primit bilețele pe care erau scrise dorințele copiilor de Crăciun. El le-a promis că se va ruga pentru însănătoșirea lor și i-a încurajat.

„Dragi copii”, a spus Papa, „vă mulțumesc că mi-ați împărtășit rugăciunile și visele voastre”, referindu-se la desenele și scrisorile pe care le-au făcut micuții, și pe care le-au adunat într-un coș și le-au dat Suveranului Pontif.

Papa le-a mulțumit copiilor. El le-a spus: „o să le oferim lui Iisus, pentru că mai ales cu copiii, Iisus are o legătură specială”.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here